Πολιτικη & Οικονομια

Θολώνει τα νερά ο Λεβέντης: Παραιτείται ή δεν παραιτείται;

Τη Δευτέρα η απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376655-777507.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Η παραίτηση ενός αρχηγού κόμματος θα ταράξει τα νερά. Πρέπει να θυσιαστεί κάποιος για να ταρακουνηθεί το τέλμα» τόνισε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης είπε «ότι τη Δευτέρα θα αποφασίσει από τη Θεσσαλονίκη» τι θα κάνει, για το αν αποχωρήσει ή όχι. «Όφειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας να με ενημερώσει πριν υπογράψει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου. Δεν με ενημέρωσε» τόνισε σε έντονο ύφος για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Το νομοσχέδιο πέρασε στη ζούλα. Πέρασε με 4 αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Καμμένο να απουσιάζει, με βουλευτές άλλων  κομμάτων να το ψηφίζουν και με αρκετούς άλλους βουλευτές να απουσιάζουν την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο» υποστήριξε.

Την Παρσκευή, στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη έκαναν λόγο για εκτίμηση των δεδομένων πριν λάβει την απόφαση του να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας πως «θα εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, έχοντας πλήρη εικόνα για την έκβαση του νόμου περί αλλαγής ταυτότητας φύλου και αφού διαβουλευτεί με στελέχη, βουλευτές και φίλους της Ένωσης Κεντρώων».

Ο κ. Λεβέντης, όπως λένε συνομιλητές του, επαναλαμβάνει, σε κάθε τόνο, ότι «προέχει η αλλαγή του συγκεκριμένου νόμου και όχι η προσωπική του απόφαση» και σημειώνουν ότι «έφτασε σε αυτό το σημείο (της σκέψης για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα) από την στάση της κυβέρνησης και ορισμένων κομμάτων, που υπερψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο, δημιουργώντας νέα, μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και αγνοώντας, παντελώς, την επίσημη εκκλησία της Ελλάδος».

Την Πέμπτη, ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί χθες, την προσεχή Δευτέρα και επανέλαβε ότι μετά την ομιλία του, που είναι προγραμματισμένη στη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους του κόμματος, λέγοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ