Πολιτικη & Οικονομια

Δραγασάκης: «Οι επενδύσεις δεν είναι Φαρ Γουέστ» (video)

Ο σχεδιασμός προχωρεί κανονικά, Μνημόνια τέλος τον Ιούνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375346-774730.jpg

«Δε θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει επενδύσεις». «Επενδύσεις θα γίνουν, όχι όμως σα να είμαστε Φαρ Γουέστ», «θέλουμε επενδύσεις που θα είναι φιλικές στο περιβάλλον και να έχουν την αποδοχή της κοινωνίας. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις». «Υπάρχει και ειδική task force για τον τομέα αυτό, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού».

Αυτά είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης χτες Πέμπτη βράδυ, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ».

Άλλα αξιοσημείωτα:

  • «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του χρόνου, να ακολουθήσει μια περίοδος που θα αρχίσουν και οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος, να αρχίσει μια διαδικασία εξόδου στις αγορές πάλι όταν οι αρμόδιοι φορείς το θεωρούν εφικτό και σκόπιμο και να αρχίσουμε την Άνοιξη την τελική αξιολόγηση με στόχο τον Ιούνιο να έχουν τελειώσει όλα».
  • Έχουμε ορίσει ειδικό υπουργό που παρακολουθεί το θέμα, έχουμε αυτοδεσμευτεί έως το Eurogroup τις αρχές Νοεμβρίου να έχουμε κλείσει το 80% των υποχρεώσεων. Θα κλείσουμε  και το υπόλοιπο μέχρι τέλος του χρόνου.
  • «Έχοντας κατοχυρώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις».
  • Οι  τράπεζες έχουν επαρκή ρευστότητα, το πρόβλημα είναι ο μεγάλος όγκος των «κόκκινων δανείων». Γι’ αυτό «κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο θεσμικό επίπεδο ώστε να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, ώστε να υπάρξει και χώρος για νέα δάνεια».
  • Για το Ελληνικό: είναι παρεξήγηση το δίλημμα ή αρχαία ή επένδυση. «Πρέπει να συνδυάσουμε ανάπτυξη με περιβάλλον και πολιτισμό». 
  • Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μπορεί να είναι 800 εκατ. ευρώ  ή και μεγαλύτερο, θα προσδιοριστεί τέλη Νοέμβρη. 
  • Η δανειακή «υποδόση των 800 εκατ. που εκκρεμεί θα έρθει , θα πληρωθούν οι οφειλές προς τους ιδιώτες». 
  •  «Πιάστηκε» ο στόχος να δοθούν 58.000 συντάξεις.

Δείτε το video:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ