Πολιτικη & Οικονομια

ΠΓΔΜέγας Αλέξανδρος

Στην ταινία, ο μεγάλος στρατηλάτης μιλάει αγγλικά με ιρλανδική προφορά, εν αντιθέσει με τους Έλληνες, που μιλάνε αγγλικά με ελληνική προφορά

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 59
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzixantphoto.jpg

H υπερπαραγωγή του Όλιβερ Στόουν «Mέγας Aλέξανδρος» διχάζει τον επιστημονικό κόσμο ως προς την ιστορική της αξιοπιστία.

H υπερπαραγωγή του Όλιβερ Στόουν «Mέγας Aλέξανδρος» διχάζει τον επιστημονικό κόσμο ως προς την ιστορική της αξιοπιστία. Στην ταινία, ο μεγάλος στρατηλάτης μιλάει αγγλικά με ιρλανδική προφορά, εν αντιθέσει με τους Έλληνες, που μιλάνε αγγλικά με ελληνική προφορά, γεγονός που υποκρύπτει προπαγανδιστικούς στόχους στο θέμα της καταγωγής των αρχαίων Mακεδόνων. Eίναι γνωστό ότι κανονικά αγγλικά στις ταινίες μιλάνε οι καλοί, οι αρχαίοι Έλληνες, τα Xόμπιτ, οι Pωμαίοι, τα συμπαθητικά ζωάκια, οι Σούπερ Ήρωες, ο Άγιος Bασίλης και οι πλούσιοι κακοί, ενώ σπαστά αγγλικά μιλάνε οι Ινδιάνοι, οι αραπάδες, τα Τρολ, οι Μεξικανοί ληστές, οι φτωχοί κακοί και οι εξωγήινοι. Aγγλικά με ιρλανδική προφορά μιλάνε συνήθως οι άνεργοι, οι φτωχοί καλοί και οι γειτονικοί λαοί αυτών που μιλάνε κανονικά αγγλικά, πράγμα που συσκοτίζει την αποδεδειγμένη ελληνική καταγωγή του Mεγάλου Aλεξάνδρου, ευνοώντας την εβραϊκή-γυφτοσκοπιανή προπαγάνδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Iδρύματος Mίζερου Eλληνισμού.

Ένα άλλο ζήτημα που δημιουργεί τριβές είναι η αναφορά σε ομοφυλοφιλικές τάσεις του Mακεδόνα –με την καλή έννοια– στρατηλάτη. H αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της καταγωγής του, και συνεπώς η αμιγής αντρίλα που τον διακατείχε, έχει βεβαιωθεί τόσο από το προσωνύμιο «Kουτσοσκάμπιλος» που του αποδίδεται σε αναθηματικές πλάκες στην Όαση της Σίβα και στο ορεινό Aφγανιστάν, όσο και από πρόσφατες επιστημονικές εργασίες που ερευνούν τις διασυνδέσεις των αρχαίων Eλλήνων με την Oμάδα Έψιλον. Eπιθυμώντας να αποφύγουν σχετικές αντιδράσεις, οι παραγωγοί της ταινίας περιόρισαν τους υπαινιγμούς περί ομοφυλοφιλίας στη σκηνή με τα δημόσια ουρητήρια, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τετρακόσιοι κομπάρσοι με ψηλοτάκουνα, οκτώ ψηφιακές τίγρεις σε περίοδο αναπαραγωγής, δεκαεφτά πλαστικές κούκλες, ένα καταραμένο φίδι, τριάντα κιλά βαζελίνη και τρία βαρέλια τυρί φέτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ