- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση Σπίρτζη για το μπλόκο του ΣτΕ στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ
«Δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης» λέει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης» στον ΟΑΣΘ, τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, και απαντώντας παράλληλα σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «φιάσκο της κυβέρνησης».
Μάλιστα το υπουργείο στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας» που έσπευσαν να παρερμηνεύσουν την απόφαση, αλλά, όπως επισημαίνει «η σημερινή απόφαση συντρίβει ολοκληρωτικά τον ρουσφετολογικό ΟΑΣΘ».
Σύμφωνα με το υπουργείο, το ΣΤΕ «αποδέχεται τη νομιμότητα του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης με το οποίο ορίστηκε το νέο ΔΣ, τέθηκε ο ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση και ορίστηκε ο ορκωτός ελεγκτής, που είναι υπεύθυνος μαζί με τα μέλη του ΔΣ για την εκκαθάριση» και «Δικαιώνει την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ν.4482/2017 απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα προσωρινής διαταγής που αιτήθηκαν οι παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ». Τέλος προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τα κακώς κείμενα του Οργανισμού στο παρελθόν, στον οποίο, όπως υπενθυμίζει η ανακοίνωση, από χθες, μετά από σχετική απόφαση, παρέχει δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και… όνειρα θερινής νυκτός για τα ΜΜΕ της Ν.Δ που ονειρεύονται νέο «φιάσκο» της κυβέρνησης στην υπόθεση εκκαθάρισης και αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ παρερμηνεύοντας απόλυτα τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ. Κατανοούμε την έλλειψη ψυχραιμίας τους μετά και την αποτυχημένη επικοινωνιακή απόπειρα να αναδείξει σε φιάσκο την πλήρη ετοιμότητα που επέδειξε η κυβέρνηση και στην υπόθεση των πυρκαγιών και πληροφορούμε τους εραστές του κρατικοκοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, ότι η σημερινή απόφαση συντρίβει ολοκληρωτικά τον ρουσφετολογικό ΟΑΣΘ, τα χαϊδεμένα παιδιά του, που κυριολεκτικά ασελγούσαν επί δεκαετίες τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και τις τσέπες του ελληνικού λαού, προσφέροντας κάκιστης ποιότητας συγκοινωνιακό έργο. Είναι κατανοητή η πρεμούρα να μη βγαίνει τίποτα στη ΝΔ, το επικοινωνιακό της επιτελείο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της, που το μόνο που δεν έχουν κάνει, είναι να υιοθετήσουν και στον τίτλο τους το σήμα της ΝΔ. Αλλά το σημερινό πάει πολύ !!!
Παρουσίασαν πριν λίγη ώρα με βαρύγδουπους τίτλους:
«Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση – Παγώνει το ΣτΕ την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ».
Δεν αναστέλλεται καμία διαδικασία εκκαθάρισης. Το αναφέρει ρητά η απόφαση στην παράγραφο Ι της απόφασης.
Άλλωστε το ΣΤΕ, αποδέχεται τη νομιμότητα του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης με το οποίο ορίστηκε το νέο ΔΣ, τέθηκε ο ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση και ορίστηκε ο ορκωτός ελεγκτής, που είναι υπεύθυνος μαζί με τα μέλη του ΔΣ για την εκκαθάριση.
Δικαιώνει την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ν.4482/2017 απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα προσωρινής διαταγής που αιτήθηκαν οι παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ, από το ΣτΕ, με τα οποία ζητούσαν:
Α) Να απαγορευθεί να εγγραφεί στο ειδικό βιβλίο μετόχων του ΟΑΣΘ το Ελληνικό Δημόσιο,
Β) Να διαταχθεί η διατήρηση του διοικητικού συμβουλίου ως είχε προ του ν. 4482/2017, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Στεφανίδη,
Γ) Να αποτραπεί η απομάκρυνση του διοικητικού Συμβουλίου του κ. Στεφανίδη καθώς και των μετόχων από τη μετοχική τους ιδιότητα
Ετσι, σήμερα μετά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής ενώπιον του Αντιπροέδρου του ΣτΕ εκδόθηκε απόφαση με την οποία: απορρίπτει τα αιτήματα περί αντισυνταγματικότητας που στρέφονται κατά της λύσεως της συμβάσεως (άρθρο 22) και εξαγοράς του ΟΑΣΘ από το Ελληνικό Δημόσιο (άρθρο 23) καθώς και του εκδοθέντος από 7.8.2017 πρακτικού Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου του ΟΑΣΘ, Ελληνικού Δημοσίου, με το οποίο διορίστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τέθηκε ο ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση. Δικαιώθηκε το πέρασμα της περιουσίας του ΟΑΣΘ στο ελληνικό δημόσιο, όπως προβλεπόταν, να έχει γίνει από το 2010.
Το μόνο που χορηγήθηκε είναι η αναστολή του διαγωνισμού ανάθεσης σε ελεγκτική εταιρία της αποτίμησης της αξίας της επιχείρησης του ΟΑΣΘ, μέχρι να αποφανθεί η αρμόδια τριμελής επιτροπή αναστολών. Όχι, όπως γράφουν, και όπως θα ήθελαν, την οριστική εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης των παλαιών μετόχων του ΟΑΣΘ στις 5 Δεκεμβρίου. Όχι όπως γράφουν και όπως θα ήθελαν το σταμάτημα της εκκαθάρισης. Ένα ακόμη όνειρο που είδαν τα ΜΜΕ της ΝΔ και τελείως τυχαία και οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, αλλά το αργότερο στις αρχές Σεπτέμβρη, που θα εκδοθεί απόφαση σε συμβούλιο (τριμελής επιτροπή από Πρόεδρο, Εισηγητή και ένα Σύμβουλο) επί της αίτησης αναστολής.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι κατέπεσαν όλες οι αξιώσεις της ομάδας του παλαιού ΟΑΣΘ και των παλαιών μετόχων του περί αντισυνταγματικότητας της λύσης της συμβάσεως και της εξαγοράς του ΟΑΣΘ, τη διατήρηση του παλαιού και ήδη παυθέντος διοικητικού Συμβουλίου και της εκκαθάρισης του.
Προκειμένου δε, να μην αφήνεται καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά αποφάσισε ο Πρόεδρος του Τμήματος του ΣτΕ γνωστοποιούμε αυτούσια την απόφαση του.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά προς όλους τους εραστές του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, των συνοδοιπόρων τους, και των ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν τυφλά, ότι δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες δημόσιες, κοινωνικές αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιων δεν πρόκειται να σταματήσει.
Τα πρώτα δείγματα ήδη δόθηκαν, με τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, όπως είχαμε δεσμευτεί και με τα χρυσοπληρωμένα από το δημόσιο πρόστιμα τους στους παλιούς μετόχους.
Ακολουθούν οι διαφορές τιμών, από τις προμήθειες που έκαναν.
Τα λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα και δεν κυκλοφορούσαν.
Ακολουθεί η γνωστοποίηση του τι και από ποιούς γινόταν στον ΟΑΣΘ για 60 χρόνια και με ποιών την κάλυψη.
Αγαπητοί εραστές του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα και της σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού, θα πιείτε το ποτήρι των αποκαλύψεων του ΟΑΣΘ, μέχρι την τελευταία σταγόνα, όποιο επικοινωνιακό τερτίπι και αν χρησιμοποιήσετε…».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.