Πολιτικη & Οικονομια

Μπουτάρης για το «χέρι» στον ΟΑΣΘ: «Καλά έκανε ο Υπουργός»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στηρίζει Σπίρτζη στην «αμαρτωλή» ιστορία των αστικών συγκοινωνιών της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367355-759644.jpg
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Αμαρτωλή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ιστορία του ΟΑΣΘ, επικροτώντας την απόφαση κρατικοποίησής του. «Καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της διοίκησης του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, είπε πως «έως τώρα αντί να βελτιώνονται οι αστικές συγκοινωνίες, μια μονοπωλιακή κατάσταση, πήγαιναν στο χειρότερο. Δεν έχουμε καινούρια λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ υπάρχουν οχήματα χωρίς κλιματισμό και θέρμανση».

Ο δήμαρχος προχώρησε και σε μερικές εξαγγελίες και άμεσες αλλαγές στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών. Ανακοίνωσε  πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να βρει λύσεις για το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. «Είναι ένα πολύπλοκο θέμα το κυκλοφοριακό. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε σχέδιο για τους λεωφορειοδρόμους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση» ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Έχει πάψει να είναι χωριό η Θεσσαλονίκη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μεγαλούπολης», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μεγαλύτερη αστυνόμευση στους λεωφορειοδρόμους, αλλά και για δημιουργία φυσικών εμποδίων, είτε με κολονάκια είτε με τείχος, ώστε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα τα λεωφορεία και να εμποδίζεται η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ