Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Καμία δικαιολογία, να μην τολμήσει να επικαλεστεί τον «στρατηγό άνεμο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367835-760495.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ για την πύρινη λαίλαπα στην Αττική. Όπως είπε, «ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον "στρατηγό άνεμο"».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική. Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι.

Ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν. Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες. Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες. Ευτυχώς ο ηρωισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών διασώζει ό,τι είναι δυνατόν.

Έστω και τώρα, οι της κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον «στρατηγό άνεμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ