Πολιτικη & Οικονομια

Άγρια κόντρα Πάνου Καμμένου και «Ελληνικός Χρυσός» - Καταγγελίες του υπουργού για «ξέπλυμα χρήματος» (video)

Οργισμένη η απάντηση της εταιρείας, επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367400-759787.jpg

Την άμεση απάντηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος έκανε λόγο για «μία απάτη που έκανε ξέπλυμα χρήματος μεταξύ της αγοράς και της πώλησης της επιχειρήσεως».

«Θεωρώ ότι στη Χαλκιδική θα γίνει για τεράστια οικολογική καταστροφή αν προχωρήσει στην εξόρυξη της επιφανείας» πρόσθεσε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Ελληνικός Χρυσός» απάντησε σε υψηλούς τόνους. Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Δημητριάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της», χαρακτηρίζοντας «βαριές» τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να λέγονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η «Ελληνικός Χρυσός» έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία. Όσον αφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης στην Κασσάνδρα, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.

Παρόλο που απέφυγε να πει εάν η επιχείρηση θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην εταιρεία. Την Τετάρτη η «Ελληνικός Χρυσός» ανακοίνωσε ότι αναβάλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που κανονικά ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ