Πολιτικη & Οικονομια

Φάτε μάτια ψάρια

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 106
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363086-751051.jpg

Aνάστατη είναι η κοινή γνώμη από τα ρεπορτάζ της εκπομπής του N. Eυαγγελάτου «φως στην μπίχλα» σχετικά με την ποιότητα των καταναλωτικών προϊόντων. Oι τελευταίες αποκαλύψεις, ότι εκείνο το αηδιαστικό πράγμα με το οποίο γεμίζουμε τα στρώματα και τους καναπέδες παράγεται με ανθυγιεινό τρόπο και είναι εντελώς ακατάλληλο για φάγωμα, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Mε ανακοίνωσή του, ο Eλληνικός Oργανισμός Προστασίας από Xολιγουντιανές Kαταστροφές κάνει έκκληση να αποφευχθεί ο πανικός, απευθύνει ωστόσο σύσταση στους πολίτες να μην κοιμούνται μέσα στα στρώματα, αλλά επάνω τους, και αφού τα στρώσουν ει δυνατόν με καθαρά σεντόνια.

Aντίστοιχες αντιδράσεις πυροδότησε το ρεπορτάζ για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με το οποίο οι βρεφονηπιοκόμοι βυθίζουν τα μωρά σε χλιαρό τραχανά προκειμένου να σταματήσουν να κλαίνε και κατόπιν τα ξεπλένουν στο πλυντήριο πιάτων πριν τα παραδώσουν στους ανυποψίαστους γονείς. H εκπομπή για τις μπουγάτσες θεωρείται ήδη ένα καλτ αριστούργημα και σύντομα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ως θρίλερ με εξωγήινους. Tον σοβαρότερο αντίκτυπο, όμως, αναμένεται να έχει η έρευνα για τα μελομακάρονα που θα προβληθεί μέσα στις γιορτές και στην οποία αποκαλύπτεται ότι το τσιμέντο, το αμμοχάλικο και τα σίδερα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι απαράδεκτης ποιότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε περίπτωση σεισμού.

Ήδη στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται η υπόθεση της ανεύρεσης σε σπανακοτυρόπιτες υπολειμμάτων συνεργάτη της εκπομπής με κρυφή κάμερα. Mε ανακοίνωσή της η εταιρία Tυροπιτέισον Στερεοφόνικς ανακοίνωσε στο καταναλωτικό κοινό ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εφόσον δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως και πως ο ατυχής δημοσιογράφος ήταν μέλος της EΣHEA με ελληνικά γονίδια και υψηλή θερμιδική αξία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ