Πολιτικη & Οικονομια

Σε pop-corn μετατράπηκαν οι καλλιέργειες καλαμποκιού από τον καύσωνα!

Επαληθεύεται η ανησυχητική προφητεία του «Γέροντα του Αγρού»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360947-747449.jpg

Η θανατηφόρα ζέστη για την οποία μας προειδοποιούσαν με κάθε τρόπο οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πώς έκανε την εμφάνισή της. Και δεν αγγίζει απλώς συνθήκες αφρικανικές. Έχει αγγίξει αυτό που στη ονομάζεται «συνθήκες τηγανιού». Ή «wok conditions» στην επίσημη γλώσσα των περιβαλλοντολόγων.

Πρώτο θύμα της απάνθρωπης ζέστης που πρόκειται να χτυπήσει τις επόμενες μέρες τη χώρα μας οι καλλιέργειες καλαμποκιού, που μέσα σε λίγα λεπτά θυμίζουν καντίνες θερινών κινηματογράφων που πουλάνε pop-corn αφού τα φυτά δεν άντεξαν στη ζέστη και άρχισαν να σκάνε το ένα μετά το άλλο.

Μάλιστα με σχετική εγκύκλιο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητάει από όσους μικροπωλητές πουλάνε καλαμπόκια ψητά, να αποφεύγουν αυτές τις μέρες να βρίσκονται δίπλα στο εμπόρευμά τους γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν από αδέσποτα κομμάτια pop-corn που θα πετάγονται προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες, με τις συνθήκες κολασμένου καύσωνα που έχουν δημιουργηθεί και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, πολλοί είναι εκείνοι που ανέσυραν μια παλιά προφητεία του λεγόμενου «Γέροντα του Αγρού», σύμφωνα με την οποία «... όταν η τροφή των πετεινών του ουρανού (σ.σ.: δηλαδή το καλαμπόκι) γίνει λευκή τροφή για τα άλαλα των πολυπαραθύρων (σ.σ.: δηλαδή pop-corn για τους θεατές των multiplex), τότε τα παμφάγα τέρατα θα σιγήσουν (σ.σ.: εννοεί τα σκουπιδιάρικα) και τα υπολείμματα της ανθρώπινης αμαρτίας (σ.σ.: εννοεί τα σκουπίδια που παράγει ο καταναλωτισμός) θα θελήσουν να πάρουν τη θέση Εκείνου (σ.σ.: εννοεί ότι θα φτάσουν μέχρι ψηλά στον ουρανό, δηλαδή μεταφορικά μέχρι τον Θεό).


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ