- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Μανώλης Γλέζος «ψυχολογεί» την Ζωή: Κίνητρό της η «αυτοπροβολή» στο Δίστομο
Η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο
Αιχμηρή είναι η απάντηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα τον κατηγόρησε με αφορμή την κίνησή του στο Δίστομο το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γλέζος αγνόησε την επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη ώστε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εκατοντάδων σφαγιασθέντων από τους ναζί το 1944.
Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» στο Facebook ο Μανώλης Γλέζος υποστηρίζει ότι όλα όσα έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής» προσθέτοντας ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».
Στο ίδιο κείμενο γίνεται, επίσης, λόγος για απόψεις a la carte καθώς υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την ομιλία από μικροφώνου του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.
Παράλληλα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θυμίζει ότι:
- στις 10 Ιουνίου 2015 πάλι ως πρόεδρος της Βουλής είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση για το Δίστομο μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.
- τον Ιούνιο του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις. Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε, όμως, η παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.
Ειδικά δε για την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας με την οποία κατηγορείται ο Γλέζος ότι «έβαλε με τα χέρια του στο μνημείο τη σημαία του κατακτητή» και την οποία προσυπέγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σημειώνει ότι αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα για την πρώην πρόεδρο της Βουλής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
«Και πήγαν Φάμελλος, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου και χαμογέλαγαν κιόλας», είπε ο υπουργός Υγείας
Ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούνται νέα δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.