- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιους υπάλληλους - όμηρούς του
Ανακοίνωση μετά την έκθεση του ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι με αφορμή την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημοσίους υπαλλήλους - όμηρους του κόμματός του κι όχι επαγγελματίες της διοίκησης που θα οργανώσουν ένα σύγχρονο κράτος, ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούν με τις πελατειακές λογικές της μεταπολίτευσης».
Η ανακοίνωση του κόμματος:
Το Ποτάμι, ήδη από τον Σεπτέμβριο 2016, είχε εντοπίσει και αναδείξει ότι οι σχετικοί δείκτες της στατιστικής αρχής έδειχναν μια κατακόρυφη αύξηση προσλήψεων: 27.700 μέσα σ’ έναν χρόνο. Η απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες του Ποταμιού ήταν ότι «αυτοί δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά συμβασιούχοι, οχταμηνίτες κι εννιαμηνίτες».
Τις καταγγελίες του Ποταμιού επιβεβαιώνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016: Οι προσλήψεις συμβασιούχων παρουσίασαν μεγάλη αύξηση ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι μειώθηκαν. Οι κυβερνώντες προτιμούν να προλαμβάνουν συμβασιούχους για δύο λόγους: Εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία των ανθρώπων και δημιουργούν έναν κομματικό στρατό, και οι προσλήψεις συμβασιούχων γίνονται με πιο χαλαρές διαδικασίες απ’ ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μπορεί ευκολότερα να τις επηρεάσει το μακρύ κομματικό χέρι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το Ποτάμι πιστεύει ότι χωρίς μια επαγγελματική και καλά οργανωμένη δημόσια διοίκηση δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από τον κρίση. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον επαγγελματισμό στο δημόσιο, και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες, με επαγγελματίες. Γι’ αυτό πρέπει κάθε πρόσληψη να γίνεται με ανοιχτές διαδικασίες και με σαφή περιγραφή της θέσης εργασίας.
Πρέπει, επίσης, να δοθεί τέλος στο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμπολιτών μας συμβασιούχων, στους οποίους υπόσχονται και ξε-υπόσχονται, κατά το δοκούν, μονιμοποίηση, οι κυβερνώντες. Να ξεκαθαρίσει τώρα το τοπίο και να γίνει γνωστό ποιες από αυτές τις θέσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάγει τον τρίτο χρόνο στην κυβέρνηση κι ακόμα δεν ξέρει ποιες είναι αυτές οι θέσεις. Ή μάλλον δεν θέλει να πει, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την εργασιακή αβεβαιότητα για να εκβιάζει αυτούς τους ανθρώπους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.