Πολιτικη & Οικονομια

Ο Πούτιν υπαινίσσεται ότι ιδιώτες χάκερς θα μπορούσαν να εμπλέκονται στις αμερικανικές εκλογές του 2016

Είναι σαν τους καλλιτέχνες λέει ο Ρώσος πρόεδρος, στοχεύουν όπου νιώθουν κάθε φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357144-740021.jpg

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν παρενέβη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, αλλά οι "πατριώτες" ιδιώτες Ρώσοι χάκερς μπορεί να το έχουν κάνει, σύμφωνα με τους New York Times.

Η δήλωση αυτή απέχει από τις προηγούμενες κατά τις οποίες ο Πούτιν αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας.

Δήλωσε δε ότι οι ρώσοι χάκερς είναι σαν τους καλλιτέχνες, που λαμβάνουν αποφάσεις για το πού θα στοχεύσουν ανάλογα με το πώς αισθάνονται κάθε φορά.

Σκεπτόμενοι πατριωτικά, μπορούν να κάνουν κάθε φορά αυτό που θεωρούν σωστό προκειμένου να πολεμήσουν εκείνους που κατηγορούν τη Ρωσία είπε, ωστόσο επέμεινε στην αρχική του δήλωση, ότι επισήμως το Κρεμλίνο δεν είχε σχέση με καμία περίπτωση χάκινγκ αναφορικά με τις αμερικανικές εκλογές. 

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών με την κατηγορία ότι χάκερς σε εντεταλμένη υπηρεσία ενεπλάκησαν  στις αμερικανικές εκλογές του 2016 σε βάρος των Δημοκρατικών και υπέρ του Τραμπ, υποκλέπτοντας τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρυ Κλίντον 

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών κατέληξε τον Ιανουάριο ότι ο  Πούτιν είχε καθοδηγήσει προσωπικά τη ρωσική "εκστρατεία επιρροής" που περιελάμβανε κυβερνο - επιτάξεις και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών για να βοηθήσει την εκστρατεία του Τραμπ.

Ο ρώσος ηγέτης ωστόσο, έχοντας επίγνωση ότι οι αμερικανοί έχουν την τεχνογνωσία να τον διαψεύσουν και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία περί  ρωσικής εμπλοκής, έσπευσε να τονίσει ότι η σύγχρονη τεχνολογία χειραγωγείται, άρα με την ίδια λογική μπορούν να κατασκευαστούν στοιχεία που να οδηγούν στο Κρεμλίνο.

Μπορώ να φανταστώ, είπε ο Πούτιν, κάποιον σκοπίμως να δημιουργεί μια αλληλουχία στοιχείων που να ενοχοποιεί τη Ρωσία

Η τελευταία εκδοχή που δίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ταιριάζει με την πρόσφατη τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία δεν θεωρεί τη Ρωσία επισήμως υπεύθυνη για χάκινγκ και ότι είναι πιθανότερο να το έχει κάνει κάποιος από το κρεβάτι του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.