- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία Καπερνάρου για συγγενείς βουλευτών στη λίστα Λαγκάρντ
Νέα ένταση στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο να ζητά την απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την επιτροπή, λέγοντας ότι συγγενικά τους πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα.
«Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα σήμερα να θέσουν εαυτούς εκτός της προανακριτικής επιτροπής τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στη λίστα. Για την ομαλή λειτουργία της επιτροπής αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Καπερνάρου.
Άμεση ήταν η αντίδραση και των δύο βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Γεωργιάδης μέσω twitter είπε ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται ο πρώην σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση. Δήλωση για το θέμα «ανέβασε» στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Βαρβιτσιώτης (στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα του θείου του Θωμά Λαναρά, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, πρώην ιδιοκτήτη της Κλωνατέξ, όπως και της Ελένης Λαναρά). Η μακροσκελής δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη είναι η εξής:
«Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί:
1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ' αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.
2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.
3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.
4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της Λίστας Λαγκαρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, τo αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.
5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής -ούτε ο ίδιος- κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και την λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή. Προσωπικά, δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Η σύνδεση της κρίσης στη Βενεζουέλα με τον πόλεμο στο Ιράν και το νέο μοντέλο παρέμβασης των ΗΠΑ
«Κάθε απόφαση θα κριθεί από το αποτέλεσμα» τόνισε ο βολευτής του ΠΑΣΟΚ
Η δήλωση για τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Πώς επηρεάζει τις πληρωμές του e-ΕΦΚΑ η αργία της 25ης Μαρτίου
Τι αλλάζει φέτος στο έντυπο Ε1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.