- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσίπρας ψάχνει πολιτική λύση: Ζήτησε από τον Τουσκ έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, να συγκαλέσει τη Σύνοδο των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιγνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης» φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και να επέρριψε ευθύνες στους θεσμούς λέγοντας: «Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα».
«Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας» πρόσθεσε.
Και συμπλήρωσε: «Δεν παίζουμε ένα παιγνίδι, παίζουμε με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού», υποστηρίζοντας πως η εικόνα που έχουν, ο ίδιος και ο κ. Τουσκ, είναι ότι βρισκόμαστε «μια ανάσα» από τη συμφωνία, αλλά εξέφρασε την ανησυχία πως στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Παρασκευής, τότε θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.