Πολιτικη & Οικονομια

Υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ ο Αλ. Αλαβάνος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34786-76262.jpg

Τη θέση του υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ επαναδιατύπωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι παρότι καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν έχει την ίδια θέση, μέσα στην κοινωνία αυξάνονται οι διεργασίες όπως και το κομμάτι του πληθυσμού που είναι αντίθετο και εκφράζει ερωτηματικά. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, «πρέπει να σπάσουμε αυτό το φόβο (των καταστροφικών συνεπειών από μια ενδεχόμενη αποχώρηση) και να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός». Όπως είπε, η αλλαγή νομίσματος θα προκαλέσει ένα σοκ, το οποίο μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μερικούς μήνες, αλλά μετά θα δημιουργηθούν τεράστιες δυνατότητες.

Επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ. «Ο Φώτης Κουβέλης», είπε, «έχει προσχωρήσει στην άποψη ότι πρέπει να γίνει οτιδήποτε προκειμένου να μην κλονιστεί το θέμα του ευρώ και βλέπουμε ότι στηρίζει πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο της επιστράτευσης ή της αστυνομικής βίας ή της πτώσης των εισοδημάτων». Μάλιστα, όσον αφορά την αντίθεση του κ. Κουβέλη στο θέμα της επιστράτευσης απεργών, ο κ. Αλαβάνος τόνισε: «Τι θα πει δεν συμφωνώ, όταν είμαι μέλος της κυβέρνησης. Το δεν συμφωνώ να το πεις στον εξομολόγο σου, αλλά ο λαός βλέπει ότι είσαι μέλος της ίδιας κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θυμίζει τη ΔΗΜΑΡ πριν μπει στην κυβέρνηση και πως όταν από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγεται ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, σημαίνει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ «συμμετέχει σε μια εκστρατεία φόβου, την οποία πιστεύω το ίδιο το σύστημα προωθεί».

Για το ΚΚΕ, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και πρόσθεσε ότι ελπίζει «αν και όχι ιδιαίτερα, ότι στο συνέδριό τους θα μπορέσουν να κάνουν πολιτικά ανοίγματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ