Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης: Το εθνικό μας ερώτημα δεν είναι πια μόνο το γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο

«Ο τόπος έχει επείγουσα προτεραιότητα τη γενέθλια πράξη ενός προοδευτικού κόμματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344183-715316.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Την άποψη ότι «η σημερινή ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αρνείται την ιδέα ενός νέου κόμματος διότι «δεν θέλει να θέσει τον εαυτό της και τα πεπραγμένα της στην κρίση των προοδευτικών πολιτών», εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη συμμετέχει στην «Ώρα Αποφάσεων».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την άποψη ότι «στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προγραμματίζουν διά βοής την επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά», ωστόσο υπογραμμίζει ότι «η Ώρα Αποφάσεων δεν κλείνει καμία πόρτα και δεν στέλνει ανόητα τελεσίγραφα».

Πάρα ταύτα, διευκρινίζει ότι η Φώφη Γεννηματά δεν τους έχει προτείνει συνεργασία και, όπως λέει, η «Ώρα Αποφάσεων» από την πρώτη στιγμή εξέπεμψε μηνύματα συμπόρευσης προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία δηλώνει στο Πρακτορείο ότι ο ίδιος «με τη χθεσινή και τη σημερινή παλαιοκομματική ΝΔ δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση».

Ερωτηθείς αν η «Ώρα Αποφάσεων» ως κόμμα της Βουλής θα στήριζε μία μη αυτοδύναμη ΝΔ, ο Γιάννης Ραγκούσης απαντά χαρακτηριστικά: «Όταν θα λάβετε την πρώτη επίσημη δήλωση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη-Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν επιδιώκει την αυτοδυναμία και ότι μας προτείνει μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία, τότε θα σας απαντήσω».

Πλην όμως, υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο στόχος της «Ώρας Αποφάσεων» δεν είναι αυτοαναφορικός. «Δεν επιδιώκουμε να ξαναγίνουμε υπουργοί. Επιδιώκουμε να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων».

Ο Γιάννης Ραγκούσης λέει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κυβερνητισμός είναι μία βαριά πολιτική ασθένεια που έχει πλήξει άλλα κόμματα ή άλλες πολιτικές ομάδες που νομίζουν ότι ο μεγάλος καημός των πολιτών είναι να τους ξανακάνει υπουργούς».

«Δεν έχει πλήξει εμάς. Απόδειξη γι΄ αυτό είναι ότι την ώρα που επιλέγαμε το δύσκολο δρόμο της ιδιώτευσης και της αξιοπρεπούς πολιτικής ερήμου, άλλες και άλλοι επέλεγαν να γίνουν αναπληρωτές υπουργοί της ΝΔ και να συντονίζονται από το Μαξίμου του κ. Μπαλτάκου» ξεκαθαρίζε.

Στην ερώτηση αν η «Ώρα Αποφάσεων» επιλέγει να συνεργαστεί προεκλογικά με πρόσωπα, όπως ο κ. Θεοδωράκης ή με κόμματα, όπως το Ποτάμι, ο Γιάννης Ραγκούσης απαντά ότι «ο τόπος έχει επείγουσα προτεραιότητα τη γενέθλια πράξη ενός προοδευτικού κόμματος».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση «που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κλείσει» υποστηρίζει ότι πρέπει «να κλείσει αλλά όχι όπως να ΄ναι».

Τέλος, ερωτηθείς αν ήταν λάθος η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει ότι «υπήρχε μία ακόμη λύση. Να κηρύξουμε ασύντακτη χρεοκοπία, να βγούμε κακήν κακώς από το ευρώ, να γίνουμε χειρότεροι από την Αλβανία του Χότζα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ