- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα σέρνεται και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης (video)
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ ενός επιθετικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων
Το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020.
«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες. «Πάντως είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε».
«Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» είπε. Υποστήριξε ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις (open for business).
Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το κόμμα του προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. «Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.