- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα τέσσερα σημεία - «αγκάθια» για συμφωνία με τους θεσμούς
Το απόγευμα της Δευτέρας η καθοριστική συνάντηση Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών
Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η καθοριστική συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα δημοσιονομικά, παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σημειώνεται πως οι διαφορές των δύο πλευρών εντοπίζονται στα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό για το 2019, το ύψος του αφορολόγητου και το ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, ενώ στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου ή σε αυτό της 7ης Απριλίου.
Αναφορικά με το ζήτημα των εργασιακών, το ΔΝΤ υπογραμμίζει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, ισχύει διαφορετικό πλαίσιο από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ενδεικτική ήταν μάλιστα η χθεσινή δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση ότι «το ΔΝΤ δε φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνει βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».
Παράλληλα, σχετικά με το δημοσιονομικό κενό για το 2019, το Ταμείο φαίνεται να επιμένει στις προβλέψεις του για 2% του ΑΕΠ, ζητώντας τα αντίστοιχα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, οι δανειστές φαίνεται να επιμένουν σε δραστική μείωση ενώ τέλος, διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις στο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, με τους εταίρους να την υπολογίζουν στο 12 - 15 % του ΑΕΠ και την κυβέρνηση να την εμφανίζει περί το 9%.
Πηγή: Skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.