Πολιτικη & Οικονομια

Βουλευτής των ΑΝΕΛ : «Να επιχειρήσουμε με τις ένοπλες δυνάμεις»

Όλα όσα είπε στη συνέντευξή του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342265-711492.jpg

"Αν δεν πρυτανεύσει η λογική, να επιχειρήσουμε με τις ένοπλες δυνάμεις" ενάντια στις προκλήσεις της Τουρκίας, είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Κώστας Κατσίκης.

Λεπτομερέστερα, το σχετικό σκέλος της  συζήτησης που έγινε χτες στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" με το δημοσιογράφο κ. Ηλία Κανέλλη ήταν το εξής:

...Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για την ένταση με την Τουρκία. Δεν φοβάστε μήπως στο όνομα του πατριωτισμού μπούμε σε μια μεγάλη περιπέτεια;

Κ. Κατσίκης: “Δεν είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι  επιτέλους θέμα επιλογής σωστής πολιτικής αντιμετώπισης των προκλήσεων από τον εξ΄ ανατολών κίνδυνο. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αλλαγή στάσης και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής άμυνας. Η ανεκτική στάση και οι αντοχές κάποια στιγμή τελειώνουν και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν και οι γείτονές μας ότι … φτάνει πια. Οποιαδήποτε απειλή κυριαρχικά, εδαφικά, δικαιώματα της χώρας μας, θα πρέπει να έχει και αντιμετώπιση πέραν από εκείνου που μέχρι σήμερα συντελείτο στην ανοχή και στα λογοπαίγνια”.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή θεωρείτε ότι μπορούμε να το τραβήξουμε έχουμε αυτήν την δυνατότητα και να μπούμε σε μια περιπέτεια;

Κ. Κατσίκης: "Η περιπέτεια έχει πολλές εξηγήσεις. Περιπέτεια θα ήταν να τους αφήσεις να μπουν μέσα στα νησιά μας και να πίνουν τσίπουρα. Να κυκλοφορούν με τις φρεγάτες και τα υποβρύχια τους, να προσγειώνονται τα αεροπλάνα και να πίνουν οι πιλότοι καφέ στην Ομόνοια…

Συγνώμη αν το παρατραβάω και γίνομαι υπερβολικός αλλά αυτό θα ήταν μια μορφή εξήγησης για το τι σημαίνει περιπέτεια. Από την άλλη μεριά δεν ξέρω πόσο περιπέτεια θα ήταν το να τους καταστήσουμε σαφές ότι αν πρόκειται τις επεκτατικές τάσεις σας να τις ξεκινάτε και να προσπαθείτε να τις πραγματοποιήσετε μπαίνοντας μέσα στα εδάφη και στα χωρικά μας ύδατα πλέον σκεφτείτε, αναλογιστείτε ότι εμείς δεν παίζουμε και δεν αστειευόμαστε άλλο. Και αν βρέθηκε για πρώτη φορά, ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας να υψώσει το στήθος του στην δύναμη της Τουρκίας εμάς μας καθιστά υπερήφανους, επιβεβαιώνει ότι στις φλέβες του χτυπά εθνικός παλμός και μπράβο του που επιτέλους επέλεξε επιθετική πολιτική μήπως και τους συνετίσει και τους σωφρονίσει. Από την άλλη πλευρά βλέπω ότι οι αντιδράσεις τους είναι ήπιες. Λένε δυο κουβεντούλες, σταματάνε και ευελπιστώ να συνετιστούν , να πρυτανεύσει η λογική και να μην συνεχίσουν αυτό που έχουν ξεκινήσει τελευταία έντονα να κάνουν|.

Δημοσιογράφος: Αν δεν πρυτανεύσει η λογική;

Κ. Κατσίκης: "Αν δεν πρυτανεύσει η λογική, η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι από την ιστορία της κρατούσε πάντα αμυντική στάση, ίσως χρειαστεί αυτήν την φορά για να προστατεύσει την ανεξαρτησία της και τα κυριαρχικά της εδαφικά δικαιώματα, να αντιμετωπίσει εχθρικές απειλές, επιχειρώντας με τις ένοπλες δυνάμεις».

Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Αυτό είναι αλλαγή δόγματος δηλαδή στην αμυντική πολιτική.

Κ. Κατσίκης: “Όχι . Δεν είναι καμία αλλαγή δόγματος. Όταν θα έρθουν μέσα οι εχθροί να πάρουν τα εδάφη μας, τα σπίτια μας και να ταράξουν την ζωή μας, όταν θα έρθουν να καταλάβουν έστω και μια σπίθα πατρίδας δεν είναι αλλαγή αμυντικού δόγματος η αντιμετώπιση ενός τέτοιου κινδύνου από τις ένοπλες δυνάμεις με όποιο τρόπο κρίνουν οι ένοπλες δυνάμεις η πολιτική και φυσική ηγεσία. Αλλαγή δόγματος θα ήταν αν τους λέγαμε: ορίστε, περάστε στα νησιά να σας κεράσουμε και τσίπουρα.

Θερμό επεισόδιο η Ελλάδα δεν προκάλεσε ποτέ. Θερμά επεισόδια όμως εκλήθη να αντιμετωπίσει και εν πάση περιπτώσει, επειδή αυτό το θέμα έχει κουράσει και επειδή στην σκέψη του κάθε Ελληνα σε καιρό ειρήνης δεν μπορεί να επικρατεί η ανησυχία του κατά πόσο αυτή η ειρήνη θα υφίσταται αδιατάρακτη από τον εξ Ανατολών κίνδυνο , κάποια στιγμή εδόθη το μήνυμα από του υπουργό εθνικής άμυνας να είναι προσεχτικοί γιατί το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο παππάς”.

Δημοσιογράφος: Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι ο λόγος σας είναι εθνικιστικός;

Κ. Κατσίκης: “Εθνικιστικός ο λόγος μου; Για το όνομα θεού! Δηλαδή όποιος υπερασπίζεται εκφράζοντας δια του λόγου του, τις θέσεις της πατρίδας όταν κινδυνεύει αποτελεί εθνικιστικό λόγο; Πως θα μπορούσε ο λόγος μου να κριθεί αν ήταν διαφορετικός; Και αν έλεγα ναι , εντάξει, ας έρθουν οι καλοί μας φίλοι οι Τούρκοι, ας κάνουν και μια απόβαση στα Ίμια, ας πετάξουν και τα αεροπλάνα τους πάνω από την Ομόνοια , ας χαρτογραφήσουν τα πάντα…δηλαδή τότε ο λόγος μου τι θα ήταν; Μήπως θα ήταν προδοτικός;

Υπέρ της πατρίδας και των δικαίων μας είναι ο λόγος μου. Αν φοβόμαστε να στηρίξουμε το δίκαιο μήπως προκαλέσουμε κίνδυνο και μήπως φουντώσουμε την απειλή, ε τότε να είμαστε μια ζωή έρμαια της τύχης μας, υπόδουλοι εκείνων που απειλούν καθημερινά και προσπαθούν να διοχετεύσουν το φοβικό σύνδρομο στις ψυχές των Ελλήνων και βλέποντας την αδυναμία μας, να σκέφτονται ότι είμαστε ευάλωτοι … πάμε να τους τα πάρουμε όλα! ”

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου μετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφία των 153 με το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ