Πολιτικη & Οικονομια

Κερέ: «Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης»

Τι υπογράμμισε το ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ και στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339619-706343.jpg
EPA/JULIEN WARNAND

Το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι, Μπενουά Κερέ, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα "Le Parisien”, τόνισε μεταξύ άλλων πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο Κερέ υπογράμμισε πως οι «διοικητικές αδυναμίες» της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα του πολύ αδύναμου μηχανισμού προστασίας για τους πιο αδυνάτους αλλά και του προβληματικού μηχανισμού φορο-εισπράξεων.

Σημειώνεται πάντως πως το επιφανές στέλεχος της ΕΚΤ υπεραμύνθηκε της απόφασης να γίνει δεκτή η χώρα μας στη νομισματική ένωση και τόνισε πως πρόβλημα δεν είναι η συμμετοχή της αλλά το γεγονός πως το κοινό νόμισμα «εκθέτει τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία» κάθε χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αναμορφώσει τις διοικητικές και πολιτικές δομές της ώστε να μπορεί να ευημερήσει μέσα στο ευρώ».

Αξίζει να επισημάνουμε πως αυτή η τοποθέτηση Κερέ ήρθε λίγες ημέρες ύστερα από τον ισχυρισμό του πιθανού υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ίσως «με Grexit είναι καλύτερα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ