Πολιτικη & Οικονομια

Επιθετική ανακοίνωση της Άγκυρας κατά Καμμένου

Χαρακτηρίζεται ως απερίσκεπτος και ανελέητος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339415-705970.jpg

Νέα σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτη τον Πάνο Καμμένο. Είχε προηγηθεί τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Άμυνας, όπου είχε κάνει λόγο για «ανατολίτικα καουμποϊλίκια», προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε ειρήνη, δεν επιδιώκουμε ούτε να κάνουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο ούτε να κάνουμε φασαρίες. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται».

«Καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας δυσαρέσκεια «για τη γλώσσα και το ύφος» του Π. Καμμένου.

«Είναι ατυχές», προστίθεται στην ανακοίνωση, «το ότι σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση. Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δυο χωρών». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ