Πολιτικη & Οικονομια

Γενναία στάση Άδωνι: «Ζητάω συγνώμη από τους Εβραίους»

«Έχω μάθει πολλά... Έχω προσπαθήσει πολύ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338418-703883.jpg

Με ανάρτηση στο Facebook, η οποία έγινε με αφορμή τη Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, έκανε δημόσια αυτοκριτική ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πολιτικός αναφέρεται συγκεκριμένα και στην υποστήριξη που παρείχε στο διαβόητο αντιεβραϊκό βιβλίο του κ. Κώστα Πλεύρη, ενώ τώρα άλλαξε άποψη, επειδή, όπως λέει  «Έχω μάθει πολλά... Έχω προσπαθήσει πολύ».

Το πλήρες κείμενο: 

«Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό, που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη.

Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στη χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ