- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: Πολάκη, πολιτικό μίασμα, μαζί δεν χτίζαμε πύλες επί υπουργίας Άδωνι;
Βγήκαν τα μαχαίρια μετά το δημοσίευμα του Guardian για τη δημόσια υγεία
Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στην ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Facebook με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian για τις ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα στην ελληνική δημόσια υγεία. Ο κ. Πολάκης έγραψε: «Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ, όχι στο guardian, αλλά στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκύναγες το Βενιζέλο και έγλειφες τον Άδωνι συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις».
Ο κ. Γιαννακός απάντησε: «Μαζί δεν χτίζαμε την πύλη στο Δρομοκαΐτειο επί υπουργίας ΑΔΩΝΙ; Τότε δεν συκοφαντούσαμε τη χώρα; Όταν τότε έλεγαν πως το "μνημόνιο σκοτώνει την υγεία" δεν δυσφημούσαν τη χώρα;».
Και συνέχισε διερωτώμενος: «Αν εμείς τα μασάγαμε γιατί δεν μας έκλεισαν μέσα, γιατί δεν μας έστειλαν τον εισαγγελέα στο σπίτι μας;». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ποσοστό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα νοσοκομεία που ανέρχεται για το 2016 στο 15% όπως είπε και που ευθύνονται για το θάνατο περίπου 2000 ατόμων.
«Δεν πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς και μετά τους καλούν για θεραπεία;» ρώτησε αναφερόμενος στο γεγονός ότι ενώ το Ίδρυμα Νιάρχος ενέκρινε δωρεά 7 Ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων (Γραμμικοί Επιταχυντές) νέου τύπου για τα Νοσοκομεία Αλεξάνδρας, Αττικό, Μεταξά, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Θεαγένειο, Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, δεν εγκαταστάθηκε κανένα μηχάνημα επειδή η δωρεά έχει σαν όρο να είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής του Μηχανήματος και να υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση ώστε να λειτουργήσει αμέσως.
Ο κ. Γιαννακός διαχώρισε τους κ. Πολάκη και Ξανθό χαρακτηρίζοντας τον πρώτο ως «πολιτικό μίασμα» ενώ με τον υπουργό είπε πως «αν και διαφωνούμε, έχει άλλο επίπεδο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.