- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σόιμπλε δεν βλέπει λόγο για πακέτο βοήθειας στην Κύπρο
Αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sueddeutsche Zeitung. «Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια απόφαση για την παροχή βοήθειας προς την Κύπρο. Δεν είναι ακόμη καν σαφές εάν μέσω του προβλήματος της Κύπρου βρίσκεται σε κίνδυνο συνολικά η ευρωζώνη», καθώς, όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, «κάτι τέτοιο θα ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση κεφαλαίων από τους μηχανισμούς διάσωσης».
Αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sueddeutsche Zeitung. «Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια απόφαση για την παροχή βοήθειας προς την Κύπρο. Δεν είναι ακόμη καν σαφές εάν μέσω του προβλήματος της Κύπρου βρίσκεται σε κίνδυνο συνολικά η ευρωζώνη», καθώς, όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, «κάτι τέτοιο θα ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση κεφαλαίων από τους μηχανισμούς διάσωσης».
Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα, δηλώνει πως «είναι αλήθεια ότι --σε σχέση με την ισχύ της οικονομίας της χώρας-- είναι προφανώς δυσανάλογα μεγάλος», αλλά δεν υιοθετεί απαραίτητα τις εικασίες περί «ξεπλύματος» παράνομου χρήματος. Επισημαίνει πάντως ότι «είναι γεγονός ότι εντυπωσιακά πολύ χρήμα Ρώσων πολιτών, επιστρέφει, μέσω κυπριακών λογαριασμών, στην Ρωσία», αλλά εξηγεί ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, δεν μπορεί να κάνει «σοβαρή πολιτική στη βάση υποθέσεων».
Ο Γερμανός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο η γερμανική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πακέτο λιτότητας με το βλέμμα στον προϋπολογισμό του 2014, αλλά τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ούτε πρόγραμμα για οικονομική δραστηριότητα ούτε για λιτότητα. «Δεν πηγαίνουμε ούτε στο ένα άκρο ούτε στο άλλο. Ενεργούμε με μέτρο», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα σας»
«Πολλά μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική διοργάνωση του Final4», ανέφερε ο πρωθυπουργός
«Κάνατε περήφανους όλους τους Έλληνες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πώς η παρέα της κ. Καρυστιανού θα οδηγήσει τον Ρασκόλνικοφ στη Σιβηρία
«Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να καπαρώσουν θέση» είπε για το νέο κόμμα Τσίπρα
Τέλος τα «βαριά» πρόστιμα για τυπική παράλειψη
Oπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει ευθέως την υποβάθμιση των θεσμών με την καθημερινότητα των πολιτών
Πληροφορίες ότι προσχωρεί στο κόμμα Τσίπρα
Αποκάλυψε τα χρώματα του νέου κόμματος
Ευχήθηκε και στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Final Four 2026 της Euroleague
Στο νέο του εγχείρημα, ο πρώην αρχηγός του διαλυόμενου πλέον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στο πλευρό του όσους τον ακολούθησαν πιστά από την αρχή της πορείας του με όρους μεσιανισμού ανεξαρτήτως λαθών και αυταπατών.
«Όχι, η Ελλάδα δεν έχει "το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη"» σημειώνει ο υφυπουργός Ενέργειας
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εμφανιστεί το κατάλληλο momentum, αλλά στην πολιτική το momentum σπάνια είναι τυχαίο
Ψηφιακοί έλεγχοι και τεχνητή νοημοσύνη στην μάχη κατά της ακρίβειας
Ο ενισχυμένος προσωποκεντρισμός στην πολιτική δεν είναι κάτι που επιτρέπεται (ή έχουμε την πολυτέλεια) να ξεπερνούμε επιφανειακά και αψήφιστα
'Ενιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη Βουλή
Τι αναφέρει η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός του την Τρίτη στο Θησείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.