Τσακαλώτος στο Reuters: Να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να έλθουμε σε έντιμο συμβιβασμό
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική μιας επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις»
Η Ελλάδα θέλει να καταλήξει σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές της, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιώντας ότι η ακαμψία που δείχνουν μπορεί να ενισχύσει το κλίμα σκεπτικισμού στην Ευρώπη.
«Η ελληνική έκφραση είναι ότι θα πρέπει ‘να βάλουμε νερό στο κρασί μας’. Δεν μου αρέσει η έκφραση γιατί δεν συμπαθώ το νερωμένο κρασί, αλλά αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω, να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.
Πιθανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη και την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές, αλλά και να τροφοδοτήσει περαιτέρω την άποψη -που συνδέεται ήδη με τα δημοψηφίσματα σε Βρετανία και Ιταλία- ότι η Ευρώπη δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους πολίτες της.
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική μιας επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναμένει ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έως την άνοιξη, επιτρέποντας την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές χρέους αργότερα το 2017.
Η Ελλάδα, που υλοποιεί το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης από το 2010, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους δανειστές για το ύψος των δημοσιονομικών στόχων και το εύρος των μεταρρυθμίσεων, με την τελευταία αξιολόγηση να παραμένει ακόμα ανοιχτή, σχολιάζει το Reuters.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων, έως ότου κριθεί ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.