- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τσακαλώτος: Θα απαντήσω το Σάββατο αν δεσμεύουμε τις μελλοντικές κυβερνήσεις με επιπρόσθετα μέτρα
«Η β’ αξιολόγηση έχει σχεδόν τελειώσει»
Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει έρθει πιο κοντά καθώς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017 και 2018 υπάρχουν διαφορές που μπορούν να καλυφθούν. Ωστόσο, δεν φάνηκε εξίσου αισιόδοξος για τα εργασιακά.
«Το δεύτερο κομμάτι του παζλ είναι η πολιτική συμφωνία για τη β΄ αξιολόγηση. Αυτή έχει σχεδόν τελειώσει. Νωρίς την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψουν οι θεσμοί για το κλείσιμο της. Το δημοσιονομικό έχει σχεδόν κλείσει. Υπάρχει μια μικρή διαφορά 20 εκατ. ευρώ για το 2017 και λίγο μεγαλύτερη για το 2018. Όμως δεν θα κολλήσουμε σε αυτά. Δεν είναι πρόβλημα, δεν θα χαλάσει το πρόγραμμα για το δημοσιονομικό 2017-2018» και πρόσθεσε «υπάρχει η συμφωνία για τα εργασιακά όπου η θέση μας είναι να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και η επεκτασιμότητα και η ευνοϊκότερη ρύθμιση. Θεωρούμε ότι το ΔΝΤ δεν έχει καλά επιχειρήματα. Δεν ήταν καλά προετοιμασμένο. Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη στήριξη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό είναι κορυφαίο ζήτημα για εμάς. Να μας πείτε αν μας στηρίζετε να συνεχίζουμε αυτή την γραμμή» επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «νομίζω ότι και η πολιτική συμφωνία θα κλείσει και άρα μένουμε με δύο ανοικτά ζητήματα για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018» ενώ άφησε με την απορία το Σώμα λέγοντας ότι «θα απαντήσω το Σάββατο αν δεσμεύουμε τις μελλοντικές κυβερνήσεις με επιπρόσθετα μέτρα».
Όσο για τους ναυτικούς και την απεργία της ΠΝΟ, ο υπουργός τόνισε: «Και ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία φορολογική αύξηση των ναυτικών» και διευκρίνισε ότι το θέμα των εισφορών των ναυτικών δεν προτάθηκε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά υπήρχε στη λίστα από την πλευρά των θεσμών, και προσέθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.