- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Προβάδισμα της ΝΔ 16 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση
Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης - δεύτερη η Κωνσταντοπούλου
Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στην δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 32%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 16%. Σε προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, η Ν.Δ. συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
- Ν.Δ.: 32%
- ΣΥΡΙΖΑ: 16%
- Χρυσή Αυγή: 8%
- ΚΚΕ: 6%
- Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ): 5,5%
- Ένωση Κεντρώων: 3%
- Πλεύση Ελευθερίας: 3%
- ΑΝΕΛ: 2%
- Ποτάμι: 1,5%
- ΛΑΕ: 1%
- Άλλο κόμμα: 6,5%
- Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 15,5%
Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, έναντι 19,5% του Αλ. Τσίπρα. «Κανένας» απάντησε το 41%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5% και τρίτος ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22,5%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ο Βασίλης Λεβέντης με 21%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 20,5% και η Φώφη Γεννηματά με 20%. Πάντως, για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.
Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με προηγείται με διαφορά 58,5 ποσοστιαίων μονάδων, 70,5% έναντι 12% του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.
Παράλληλα το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.