- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To KKE προβλέπει «μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας»
Λάβρος κατά κυβέρνησης και δεύτερης αξιολόγησης ο Δημήτρης Κουτσούμπας
«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων, από το Ηράκλειο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του στο Κέντρο «'Ανοδος» στο Γάζι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη.
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση εστιάζοντας στα εργασιακά θέματα και στην ελάφρυνση του χρέους, που εκτίμησε πως κανείς δεν πρόκειται να μειώσει χωρίς νέα μέτρα, νέες θυσίες, ενώ μίλησε και για και νέο πρόγραμμα που όπως είπε «όπως κι αν το ονομάσουν θα είναι το 4ο μνημόνιο κι ας το αρνείται η κυβέρνηση λέγοντας ούτε κουβέντα να γίνεται γι' αυτό».
Ακολούθως ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση , είπε ότι έχει ως βασικό θέμα τα εργασιακά, δηλαδή νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και πρόσθεσε :«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που γκρέμιζαν μία - μία τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αλλά και νέα αναγκαία μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου»
Αναφερόμενος σε όσα είχε πει η νέα υπουργός εργασίας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της για την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασία υποστήριξε: «Τι σημαίνει νομιμότητα στην αγορά εργασίας; Η εργασιακή ζούγκλα, νόμιμη δεν είναι;» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή ζούγκλα παραμένει και επεκτείνεται» ενώ τα περί «επιστροφής στην κανονικότητα, τα χαρακτήρισε υποσχέσεις στο κεφάλαιο πως με συνθήκες κανονικότητας θα εξασφαλίζεται η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται και τρίτη δόση , τι ισχύει με τις πληρωμές μέσω IBAN
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις
Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όνομα και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα
Καταλύτης εξελίξεων σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
Η ατζέντα των θεμάτων
Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ στο «Χιλιοστό»
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσαν παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο
Συναντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα
Αιχμές για το νέο κόμμα Τσίπρα και άνοιγμα σε ΜέΡΑ25
Πυρά του κατά του διοικητή της ΤτΕ
Κοινή γραμμή Ελλάδας και Λουξεμβούργου για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου
Συνολικά 2.106 παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια θα λάβουν οικονομική επιβράβευση
Ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις με ώθηση από Ευρώπη και τουρισμό υψηλότερης δαπάνης
Από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τον Δούκα μέχρι την τρομοκρατία και τα Τέμπη
Ο ΥΠΕΞ απαντά στα τουρκικά σχέδια και επιμένει στην άσκηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων
Απαντώντας στην κριτική που άσκησε νωρίτερα ο Τομέας Ενέργειας του κόμματος
Ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποιεί για ενεργειακές πιέσεις λόγω Ορμούζ και δευτερογενείς επιπτώσεις
Πόσο πωλείται η βενζίνη στα πρατήρια
«Ρίξτε μεγαλύτερο βάρος στις νεότερες γενιές», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.