- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φίλης: «Με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό» φέρεται να είπε στον Τσίπρα - το παρασκήνιο
Τι αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας - ποιο υπουργείο ήθελε ο Καμμένος και τι έγινε με την Φωτίου
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Φίλη που ήταν στην Κρήτη για να του ζητήσει να φύγει από το Παιδείας. Ο Φίλης τόνισε ότι θέλει να μείνει στο υπουργείο του παρά τις προτάσεις του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, ή το Εσωτερικών ή το Εργασίας. Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας αρνήθηκε όλες τις προτάσεις.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αυτοί ήταν ο διάλογος μεταξύ Τσίπρα και του Νίκου Φίλη:
«Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν την φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε ο Πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Παιδείας να του απαντά: «Με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό με αυτή σου την κίνηση και δείχνεις ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στα αιτήματα της Εκκλησίας. Λυπάμαι δεν μπορώ παρά να παραμείνω βουλευτής αν δεν είμαι στο υπουργείο Παιδείας».
Μετά από δύο ώρες σχεδόν συνομιλιών στις οποίες ο Νίκος Φίλης ήταν αμετάπειστος, ο Πρωθυπουργός τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Παιδείας τον Κ. Γαβρόγλου, καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος αν και έχει εκλεγεί στην Α' Πειραιά, στο πρόσφατο συνέδριο δεν κατάφερε να βγει ούτε σύνεδρος.
Ο Καμμένος ήθελε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Τηλεφωνικές συνομιλίες από την Τζακάρτα της Ινδονησίας είχε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ζήτησε για τους ΑΝΕΛ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς έχει δηλώσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να τοποθετήσει στελέχη του σε όλα τα υπουργεία των ενστόλων.
Ο κ. Καμμένος ήταν διατεθειμένος να παραδώσει ακόμα και το υπουργείο Τουρισμού για να να αναλάβει στέλεχος των ΑΝΕΛ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση του τον Νίκο Τόσκα.
Οργισμένη η Φωτίου και εσωκομματικές αντιδράσεις
Η ανακοίνωση της τοποθέτησης της 31χρονης Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Θεανούς Φωτίου. Η αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη σε διαρροή για τη θέση του υπουργού Εργασίας άκουσε και το όνομά της γεγονός που την χαροποίησε ιδιαίτερα, όταν τελικά όμως ανακοινώθηκε το όνομα της πρώην συμβούλου του Γιώργου Κατρούγκαλου έδειξε την απογοήτευσή της.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος κομματικά στελέχη χτες βράδυ «ασκούσαν έντονη κριτική στον ανασχηματισμό Τσίπρα κυρίως για την τοποθέτηση της επικεφαλής στο υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για απουσία σεβασμού προς την Θ. Φωτίου και την Ρ. Αντωνοπούλου ενώ παράλληλα καυτηρίασαν το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν άπειροι βουλευτές σε θέσεις κλειδιά όπως η νέα υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Σωκράτης Φάμελος στην θέση του Αν. Υπουργού Ενέργειας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.