Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο η κατάληψη στο Βοτανικό

Οι καταληψίες έχουν «χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329468-681449.jpg
syriza.gr

«Οι ακροδεξιές κραυγές στον Βοτανικό δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη στο Βοτανικό, στο χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος. 

Επίσης αναφέρει ότι «Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως  μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση ως εξής «Οι πρωταγωνιστές της κίνησης αυτής, άλλωστε, δεν κρύβουν ούτε τα κίνητρά τους, ούτε τους σκοπούς τους. Η απόπειρα δημιουργίας “χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες” συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ