Πολιτικη & Οικονομια

Δανάη Στράτου: Ο Τσίπρας συζητούσε με τον Βαρουφάκη για το Plan B επί χρόνια

Οι αποκαλύψεις της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών, που θα συζητηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328556-679132.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις επί συζητήσεων προχώρησε η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Δανάη Στράτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και την Κατερίνα Ανέστη.

Μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά το «Plan B» του διάσημου οικονομολόγου, αφού ο ίδιος το είχε αποκαλύψει στον πρωθυπουργό χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρονται τα εξής: «Ήξεραν ότι, αν γινόταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο σύζυγός της θα γινόταν υπουργός Οικονομικών. Του το είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο επί χρόνια συζητούσαν το σχέδιο που είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν. "Αν ήξερα τι θα ακολουθήσει, θα είχα προστατευτεί. Δεν είχαμε πλαίσιο υποστήριξης. Με τρόμαξε πολύ αυτό, δεν το αρνούμαι, ειδικά ως προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η τάση μου τότε ήταν απλώς να κρυφτώ. […] Επιπλέον, όταν γύρισα από την Αμερική, τον βρήκα να εργάζεται σχεδόν αβοήθητος είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο. Ο ίδιος ήταν βουτηγμένος στη διαπραγμάτευση, δεν είχε χρόνο για τίποτα. Ζήσαμε ένα roller coaster"».

Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η κα Στράτου τονίζει: «Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια, θλιβερή εκ των έσω υπονόμευση αυτού του "Όχι". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους. Στην Ελλάδα ο κόσμος έχει παγώσει, έχει απογοητευτεί, έχει χάσει κάθε ελπίδα. Και δυστυχώς αυτή είναι η συνθήκη που οδηγεί συνήθως σε ακραίες καταστάσεις».

Η ίδια όχι απλώς υπερασπίζεται το έργο του συζύγου της στο Yπουργείο Οικονομικών, αλλά το εκθειάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Yπουργείο Οικονομικών ήταν μια αναλαμπή λογικής και αξιοπρέπειας που ενέπνευσε την πλειονότητα των Ελλήνων».

Υπόνοιες για νέο κόμμα από Βαρουφάκη στις επόμενες εκλογές

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αφήνει υπόνοιες πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα κατέβει στις εκλογές με νέο κόμμα λέγοντας η ίδια πως δεν ξέρει τι θα ψήφιζε αν γίνονταν εκλογές τώρα. Περιμένει νέα πρόσωπα, νέα σχήματα που θα εκφράσουν τον λαό. Κρίνει πως πρέπει να κατέβει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εκλογική διαδικασία με ένα νέο σχήμα. Δεν τη φοβίζει ότι μπορεί να ξεσπάσει πάλι ένα κύμα υπερέκθεσης. «Πρώτον, είμαι πλέον προετοιμασμένη, το έχω βιώσει, έχω πείρα, ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Και δεύτερον, όταν ξεκινάς κάτι, καλό είναι να μην το αφήνεις στη μέση. Ο λόγος που δεν βγήκε αμέσως μετά την παραίτηση μπροστά ο Γιάνης είναι επειδή το σχέδιο που είχε ετοιμάσει ανατράπηκε, ακυρώθηκε, οπότε έπρεπε να επεξεργαστεί νέα πρόταση. Χρειαζόταν χρόνο. Όταν είναι έτοιμος και αποφασίσει να προχωρήσει, τότε φυσικά θα τον υποστηρίξω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ