Πολιτικη & Οικονομια

Τα ντεσού της αποπομπής Καπάκου από την ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328551-679124.jpg

Το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη επέλεξαν να στηρίξουν ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας (= ΜΜΕ) κ. Νίκος Παππάς, στην κόντρα του με το μέχρι χτες γενικο διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο, που είχε αποτέλεσμα την αποπομπή του τελευταίου, με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ και επίδοση από δικαστικό κλητήρα, καθώς και την αντικατάστασή του από τον  υποδιευθυντή Ειδήσεων κ. Παναγιώτη Τσούτσια.  

Μια σταχυολόγηση των σχετικών ντεσού: 

  •  Ο κ. Ταγματάρχης -άτυπα- καταλογίζει στον κ. Καπάκο 120 αρχισυντάκτες (έναντι 110 δημοσιογράφων), απουσία ρεπόρτερ, 19 ώρες ενημερωτικές εκπομπές, καθυστέρηση προγραμματισμού, χαμηλή τηλεθέαση, δικτατορική συμπεριφορά και κάτι ψιλά 
  • Ο κ. Καπάκος καταγγέλλει -άτυπα- παρεμβάσεις του κ. Ταγματάρχη στις ειδήσεις, διαφωνία για την κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων, κατάθεση προγραμματισμού από τις 20  Ιουλίου και καθυστέρηση αποφάσεων στο ΔΣ,  και επίσημα "εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις στρατιωτικού καραβανά" και κάτι ψιλά, ενώ είπε επίσημα: "κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης"
  •  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης  πήρε θέση υπέρ του κ. Καπάκου, τουιτάροντας: "Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα". 

(Στη φωτογραφία από αριστερά: Στ. Καπάκος, Δ. Τσακνής -πρόεδρος του ΔΣ- και Λ. Ταγματάρχης)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ