- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο της Ελλάδας
Προβληματισμός για τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ και τη συνάντηση στο Μαξίμου για τα μισθολογικά των δικαστών
Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας». Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αγρίνιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ρόλος των δικαστών είναι «να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν είναι εκφραστές της πλειοψηφίας. Πρέπει να απολαμβάνουν πλήρους ανεξαρτησίας».
Χαρακτήρισε τη ΝΔ «θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα» και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις;». Στην συνέχεια τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας».
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «ιδεοληπτική» και «ανίκανη», ενώ την κατηγόρησε ότι κέρδισε τις εκλογές βασισμένη στο ψέμα. Επιπλέον, έκανε λόγο για «εξοντωτική υπερφορολόγηση», αλλά και για ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.