- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία Γεωργιάδη για διασύνδεση ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας
Κάθε μία από αυτές πήρε από 1 εκ. ευρώ παραπάνω
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε τη διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες Μ.Κ.Ο. της Ψυχικής Υγείας, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε σχετικά έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ότι δόθηκαν σε κάθε εταιρεία περί το 1.000.000 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι έπρεπε.
«Όταν έγινε η έρευνα επί υπουργίας της κυρίας Σκοπούλη αποκαλύφθηκε ότι στην ψυχική υγεία “έτρωγαν” πάρα πολλά λεφτά, για να το καταλάβει απλά ο κόσμος. Χρέωναν τα κομμωτήρια, τα προσωπικά ταξίδια στο εξωτερικό.
Για όλα αυτά, έχει επέμβει Εισαγγελέας, που ερευνά όλες αυτές τις καταγγελίες. Τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διακόψει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για την ψυχική υγεία, γιατί δεν ήθελε να σπαταλώνται τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Και για να μην διακοπεί αυτή η χρηματοδότηση, υπεγράφη το Σύμφωνο υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.
Τι έγινε δηλαδή; Δεν πλήρωνε πλέον το Κράτος, ό,τι ζήταγε ο καθένας, όπως μέχρι τότε, αλλά βάσει των ασθενών που κάθε μονάδα ψυχικής υγείας θεράπευε, εξυπηρετούσε, φρόντιζε. Και μάλιστα είχε προβλεφθεί και ένα κέρδος της τάξεως του 15%, παρ’ όλο που αυτές είναι μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές.
Άρα, κύριε Υπουργέ, θέλω μια καθαρή και τίμια απάντηση γιατί για τον ίδιο αριθμό ασθενών, με την ίδια αμοιβή ανά ασθενή, οι άνθρωποι αυτοί πήραν ο καθένας από 1.000.000 ευρώ παραπάνω. Όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ των ανθρώπων και πάτε και δίνετε σε ανθρώπους που είναι του γραφείου σας ή της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας ή του άλλου Υπουργού, από 1.000.000 ευρώ παραπάνω, θέλω να καταλάβω γιατί το κάνατε».
Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες Μ.Κ.Ο. της Ψυχικής Υγείας, όπως:
«Περίπτωση πρώτη: Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου. Χαίρομαι που είναι εδώ ο κ. Μαντάς. Είπατε, κύριε συνάδελφε, ότι δεν έχετε καμία σχέση με την εταιρεία από το 2008. Εγώ δεν έχω αντίρρηση. Δεν θέλω να σας αμφισβητήσω. Στην αρμόδια, όμως, Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας μεταβολή δεν υπάρχει και παραμένετε μέλος της εταιρείας. Το αν ασχολείστε ή όχι είναι κάτι που το ξέρετε εσείς. Ίδιος αριθμός ασθενών, ίδια αμοιβή κατά κεφαλήν, κατά ασθενή δηλαδή, όπως είχε συμφωνηθεί.
Ξαφνικά δεκατρείς μέρες πριν λήξει το πρόγραμμα, 1.000.000 ευρώ παραπάνω η εταιρεία στην οποία είναι μέλος ο κ. Μαντάς. Λυπάμαι, κύριε συνάδελφε, αλλά πρέπει να είμαι καχύποπτος. Αυτή είναι η δουλειά μου.
Και να ήταν μόνον αυτή η εταιρεία, θα έλεγα “έτυχε”. Υπάρχει, όμως, και δεύτερη εταιρεία, όχι του κ. Μαντά αυτήν τη φορά. Πρόκειται για την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ. Άλλο 1.000.000 ευρώ παραπάνω. Ίδιος αριθμός ασθενών, ίδια κατά κεφαλήν αμοιβή. Εδώ εμπλέκεται μία κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του γραφείου του κ. Ξανθού.
Στη συνέχεια τρίτη εταιρεία. Επίσης, 1.000.000 ευρώ παραπάνω. Ίδιος αριθμός ασθενών. Ίδια κατά κεφαλήν αμοιβή. Εδώ είναι ένας σύμβουλος του κ. Πετρόπουλου, του Υφυπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρουλάκης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.