- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στουρνάρας και σύζυγος προχωρούν σε αγωγές – μηνύσεις
Υπερασπίζονται εαυτούς απέναντι σε συκοφαντίες
Με σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους, τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, όσο και η γυναίκα του κ. Λίνα Νικολοπούλου απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι ο πρώτος προσπάθησε να παρεμποδίσει ελέγχους των αρχών στην εταιρία της δεύτερης.
Λεπτομερέστερα, τα δημοσιεύματα αφορούν τους ελέγχους στο σπίτι του ζευγαριού, που –καθόλου συμπτωματικά– έγιναν μετά την κόντρα Τράπεζας της Ελλάδας – Τράπεζας Αττικής, με αφορμή το σκάνδαλο Καλογρίτσα, πλειοδότη σστην κατακύρωση μιας από τις τέσσερις τηλε-άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση.
Η δήλωση του κ. Γιάννη Στουρνάρα
Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:
1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.
2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.
Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.
Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.
Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».
Η ανακοίνωση της κ. Λίνας Νικολοπούλου (αποσπάσματα)
Υπάρχει «απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και διαπλεκόμενη λειτουργία από μια εταιρεία με ιστορία οκτώ χρόνων. Μια εταιρεία με καθ’ όλα σύννομη δραστηριότητα που έχει καταξιωθεί στο χώρο της, όπως αποδεικνύεται από τη διαχρονικότητά της, τα οικονομικά της μεγέθη και την εμπιστοσύνη των πελατών της.
Με τέτοιες εκστρατείες σπίλωσης μια καθ’ όλα βιώσιμη και αναγνωρισμένη επιχείρηση καταρρακώνεται δημόσια και οδηγείται σε κατάρρευση και τελικά κλείσιμο
Όλα αυτά αποσκοπούν στην πολιτική δίωξη ενός τρίτου προσώπου, κατά την πάγια τακτική των συκοφαντών να πλήττουν έμμεσα τον στόχο τους προσβάλλοντας τα πρόσωπα οικείων του. Η πολιτική σκοπιμότητα του δημοσιεύματος είναι προφανής: από τις δεκάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επιλέγονται μόνο αυτές που αφορούν την εταιρεία Mindwork Business Solutions για δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση. Το βασικό ζητούμενο είναι ποιος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας».
Είμαι πρόθυμη για όποιον έλεγχο από τις αρχές. Αλλά θα κινηθώ και νομικά, σαν απάντηση «στον πόλεμο διαρκείας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.