- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο δεύτερος θάνατος του Καρόλου Κουν
Το φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου
Εκατόν οκτώ χρόνια και μία μέρα από τη γέννησή του, η ανανεωμένη διοίκηση του Θεάτρου Τέχνης ανακοίνωσε ότι το φετινό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου. Μαγκιά. Εκατόν οκτώ χρόνια είναι υπεραρκετά για να ξεχάσουμε τους νεκρούς και να μας ξεχάσουν κι εκείνοι. Να μην προσδοκούν, φερ’ ειπείν, τίποτα από μας, πέρα από τη λήθη που απολύτως δικαιούνται. Απ’ αυτής της απόψεως, τι πιο σεβαστικό μνημόσυνο από τούτο δω για τον Κάρολο Κουν; Ο ανεκτικός λαϊκός πολιτισμός μας θα επέτρεπε μάλιστα πολύ περισσότερα. Στις εννιά του μακαρίτη άλλον έμπασες στο σπίτι, λέει μια παροιμία. Αλλά ούτε εκεί είναι το θέμα. Ας σχετίζονται οι άνθρωποι όπως τους φωτίσει. Γιατί και το θέατρο, μη νομίζεις. Είναι κι αυτό ένα μεγάλο κρεβάτι. Εκεί συλλαμβάνονται οι καλύτερες ιδέες, εκεί ισορροπούν οι επιθυμίες και καρποφορούν οι πιο ενδιαφέρουσες ανταλλαγές. Αρκεί να ορίσουμε από ποια μεριά κοιμάμαι εγώ κι από ποια εσύ. Αυτό είναι α δ ι α π ρ α γ μ ά τ ε υ το.
Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που πάνε και κοιμούνται μες στη μέση. Που απλώνονται μέχρι εκεί που δεν τους παίρνει, και δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι.
Είναι πολύ σκληρή η ρημάδα η στρωματσάδα κι αυτό το ξέρουν καλά οι Κολοκοτρωναίοι που στρώμα έχουνε τη μαύρη γης, προσκέφαλο λιθάρια. Αυτοί που παλεύουν να κρατηθούν στο σανίδι μέσα στην κρίση, χωρίς ένα δυνατό brand name πάνω απ’ το κεφάλι τους.
Έξι χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Marfin, η ανανεωμένη διοίκηση του Θεάτρου Τέχνης ανακοίνωσε ότι το φετινό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου. Μαγκιά. Έξι χρόνια είναι υπεραρκετά για να ξεχάσουμε τους νεκρούς της Σταδίου και να ξεχάσουν κι εκείνοι τον, μετά θάνατον, υβριστή τους. Να μην προσδοκούν, φερ’ ειπείν, τίποτα, ούτε καν από τους τρίτο χέρι κληρονόμους. Αυτούς που διαχειρίζονται το στρωματέξ, το στρώμα, το υπόστρωμα, την ντιβανοκασέλα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Ένα σκύλο που αλυχτάει τη μνήμη νεκρών και προετοιμάζει το παρόν μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.