- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σαμαράς: Πραγματική τραγωδία η θεομηνία, αλλά έχουν περάσει και πιο δύσκολα
Ο πρώην Πρωθυπουργός μετέβη στην Καλαμάτα
«Είναι πραγματική τραγωδία, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που περιόδευσε σε γειτονιές της Καλαμάτας που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.
Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης πολλές γειτονιές και σπίτια στην πόλη της Καλαμάτας που δοκιμάστηκαν από την φονική κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και να περισώσουν ότι μπορούσαν από τις περιουσίες τους, που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Περπάτησα από την Αθηνών μέχρι το Φραγκοπήγαδο, είναι πραγματική τραγωδία. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Μιλάμε για ανθρώπινες τραγωδίες. Πρέπει να δει κανείς τι χρειάζεται να γίνει πρώτον για να μην ξανασυμβεί, άρα να υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Πρέπει να γίνουν από τους δήμους από τους κατάλληλους φορείς. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να δοθούν γρήγορα, άμεσα, αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις αυτές μπορούν να έρθουν και από τα ταμεία του κράτους κι αν δεν έχουν υπάρχει η Ευρώπη, εγώ από το πρωί έχω επικοινωνήσει με ευρωβουλευτές να κάνουν κι έκαναν παρέμβαση στην Ευρώπη, για να πάρουν οι άνθρωποι αποζημιώσεις. Να μην χαθεί η εμπιστοσύνη τους να ξαναφτιάξουν το μαγαζάκι τους, την οικοσκευή τους. Από εκεί και πέρα, εδώ στη Μεσσηνία κι ιδιαίτερα στην Καλαμάτα έχουμε περάσει πάρα πολλά και σήμερα και παλιότερα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».
Το πρωί κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την θεομηνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.