- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Η κυβέρνηση να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου για μαύρο χρήμα από Καλογρίτσα
Ερώτηση 52 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης και με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κατέθεσαν σήμερα 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η διαδικασία αδειοδότησης που ακολούθησε η κυβέρνηση προσβάλλει τη Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα, όπως λένε, παραμένει μετέωρη, αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.
Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι», ενώ τονίζουν ότι ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.
Οι 52 βουλευτές ζητούν να μάθουν ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού της και κυβερνητικού εταίρου, κ. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα και αν εξακολουθεί ο κ. υπουργός να έχει την ίδια άποψη, αν έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα στοιχεία που γνωρίζει ο κ. Καμμένος, τα οποία οδήγησαν στις δηλώσεις του για «? μαύρο χρήμα», ενώ εκφράζουν την απορία για το αν η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει, αφ? ενός να αποφανθεί το ΣτΕ και αφετέρου να εξετασθούν τα στοιχεία των δηλώσεων Καμμένου.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να μάθουν πότε, από ποιούς και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που έλαβαν άδεια, για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας, καθώς και πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες των ανωτέρω.
Τέλος ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν είναι
νόμιμη η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.