- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ξεχύθηκε ο λαός μας στα λιβάδια που κοκκίνισαν απ’ τις παπαρούνες της Επανάστασης και ευωδιάστηκαν από τα κοκορέτσια της Παράδοσης και χωρίς να σκιάζεται από το νεοφιλελέ μανδύα της συννεφιάς, χάρηκε της Δικαιοσύνης τον ήλιο τον νοητό, όπως έλεγε και ο Μπιθικώτσης.
Παρά τις εξωφρενικές απειλές των σιωνιστών του ΔΝΤ, παρά το σαμποτάζ του σιχαμερού και ζηλόφθονα (για τους γνωστούς λόγους) Σόιμπλε που φέτος απαγόρευσε μέχρι και το ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου, παρά τη θλιβερή κατάρρευση την οποία βιώνει η καπιταλιστική και γερμανοκρατούμενη Ευρώπη (είναι ενδεικτικό ότι η πριγκίπισσα Κέιτ πόζαρε στη Vogue φορώντας ένα τσίτι 30 ευρώ, χρήματα που η συντρόφισσα Τζάκρη θα έδινε μόνο για τιπς στο σωματοφύλακα που της κρατάει τα ψώνια), οι Έλληνες έσυραν και πάλι τον αντάρτικο χορό, θυμίζοντας κάτι απ’ τις μεγάλες αυθόρμητες γιορτές που οργάνωσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε που οι αγορές χόρευαν υπακούοντας στους ρυθμούς των νταουλιών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, τότε που λέγαμε στην Τρόικα ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν το ποδάρι τους στην Ελλάδα, εκτός κι αν είναι στο Χίλτον που εμείς θεωρούμε ξένο έδαφος γιατί βρίσκεται κοντά στη μισητή αμερικανική πρεσβεία (τυχαίο;).
Για να φτάσουμε βέβαια στο για Πρώτη Φορά Αριστερό και κεφάτο γλεντοκόπι, κάποιοι μόχθησαν, κάποιοι πήραν στους ώμους την Ελλάδα και τη σήκωσαν ψηλά, όπως άλλωστε γίνεται με όλους τους Επιταφίους. Στη μάχη για την Αξιοπρέπεια πρώτος μεταξύ ίσων, γιατί είμαστε κομμουνιστές, ο σύντροφος πρωθυπουργός, οποίος συντόνισε όλο το τιτάνιο έργο της υποδοχής του Αγίου Φωτός, φρόντισε μάλιστα προσωπικά να μη λείψει τίποτα στον υψηλό του καλεσμένο, ο οποίος είναι και ο πρώτος αρχηγός κράτους που έσπασε το διεθνές εμπάργκο κατά της αριστερής κυβέρνησης κι εμείς κάτι τέτοια τα τιμάμε.
Του εξασφάλισε θέση δίπλα στο παράθυρο ώστε να μπορεί να βλέπει τα κλειστά ορυχεία και γενικότερα όλη την Ελλάδα, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κατόρθωσε να του βρει αεροδιάδρομο ανάμεσα στα εκατοντάδες εχθρικά αεροπλάνα των Τούρκων με τους οποίους προ μηνός μοίραζε κόκκινα τριαντάφυλλα στις κοπελιές και θα έβαζε το σύντροφο Παππά να εκφωνήσει ένα πανηγυρικό, αλλά εκείνος αρνήθηκε διότι δεν θέλει να κάνει τόσο σημαντικές τοποθετήσεις αν προηγουμένως δεν έχει συμβουλευτεί κάποιο πόρισμα από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στη συντρόφισσα Γεροβασίλη, η οποία επίσης διαθέτει ισχυρό αγωνιστικό ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο, γι’ αυτό και συνδύασε το Πάσχα με την Πρωτομαγιά, υπενθυμίζοντας στους γυμνοσάλιαγκες της Διαπλοκής ότι όταν οι άνθρωποι και ένα κράτος υποφέρουν, τότε η ευθύνη βαραίνει τον Νεοφιλελευθερισμό, ενώ όταν ο λαός ευτυχεί, τότε στην εξουσία έχουμε έναν αριστερό οραματιστή.
Κλασικό παράδειγμα ο σύντροφος Μαδούρο που στη Βενεζουέλα κάθε εικοσιτετράωρο δίνει αυξήσεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο στους δημόσιους υπαλλήλους, υπό την προϋπόθεση ότι όλη τη μέρα θα κοιμούνται για να μην καταναλώνουν ενέργεια, φαγητό, χαρτί υγείας και άλλα υποπροϊόντα του καπιταλισμού και κατάλοιπα του ιμπεριαλισμού. Για την υπόθεση της Βενεζουέλας έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες αλλά επειδή δεν έχουν προγραμματισθεί νέα επεισόδια του «Αλ Τσαντίρι», αναλαμβάνω εγώ να πω αλήθειες που πονάνε.
Διαδίδουν οι γατόπαρδοι του κιτρινισμού ότι δήθεν ο υπερήφανος λαός της σοσιαλιστικής αυτής χώρας δεν έχει ούτε την απαραίτητη γραφική ύλη για να γράψει την αλφαβήτα! Τους ρωτάω: και τότε πού τα βρήκαν τα στυλό δύο εκατομμύρια Βενεζουελανοί και υπέγραψαν για να φύγει ο Μαδούρο; Μήπως κάποιος μας λέει ψέματα;
Σ’ αυτό το σημείο σας αφήνω γιατί πρέπει να πάω στη διαδήλωση κατά της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που υπέγραψε η κυβέρνηση και διοργάνωσε η ίδια. Αν θέλετε περισσότερη σωστή πληροφόρηση συντονιστείτε με τα δελτία ειδήσεων του συντρόφου Τσακνή ή δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση «ΜΜΕ και Διαπλοκή» που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Θα παραστεί και το κίτρινο γάντι μιας καθαρίστριας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.