Πολιτικη & Οικονομια

Νέο happening του Ai Weiwei με τους διορισμένους στο Μαξίμου

Ο μεγάλος Κινέζος καλλιτέχνης μεταφέρει τη δράση του και στο Μέγαρο Μαξίμου

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 561
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320962-630369.jpg

Ο μεγάλος Κινέζος καλλιτέχνης, μετά τις παρεμβάσεις του στο Προσφυγικό, μεταφέρει τη δράση του και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι πρόσφατοι διορισμοί του εκδότη της εφημερίδας «Χωνί» Γιώργου Χριστοφορίδη και του ανορθόγραφου εκπαιδευτικού Νίκου Καρανίκα, φαίνεται ότι δημιουργούν ένα ακόμη ανθρωπιστικό δράμα.

Θέλοντας λοιπόν να δείξει ότι η Τέχνη είναι πάνω από κρατικές θέσεις, μετέφερε ένα πιάνο στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου και έβαλε τους δύο φρεσκοδιορισμένους να παίξουν κάτω από ένα νάιλον κάλυμμα. Το κάλυμμα είναι διαφανές συμβολίζοντας τη διαφάνεια της κυβέρνησης όσον αφορά στους διορισμούς, αφού δεν θέλει να κρύψει ούτε να δικαιολογήσει τις τοποθετήσεις δικών της στον κρατικό μηχανισμό. Και ταυτόχρονα προστατεύει τους ειδικούς συμβούλους από την κακία του κόσμου, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι αυτά που ακούνε είναι η βροχή και όχι τα φτυσίματα.

Το εικαστικό happening κινηματογραφήθηκε από την ΕΡΤ και θα μεταδοθεί σύντομα, ενώ μέρος από τα κέρματα που θα πετάξουν οργισμένοι περαστικοί θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να καλυφθεί μέρος της υψηλής αμοιβής των διορισμένων. Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία μας οδήγησε το «πελατειακό κράτος» και η διαπλοκή εφημερίδων (όχι το «Χωνί», η άλλη...) με την εξουσία.


 Λοιπόν, έχουμε και λέμε: «Η εικόνα της ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα» ισχυρίζεται ο Αριστείδης Μπαλτάς.

● Το πρόβλημα είναι όμως ότι «η Ειδομένη δεν είναι κρατικός καταυλισμός» σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, οπότε η κυβέρνηση, αφού δεν έχει ευθύνη γι’ αυτήν, δεν δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανη.

● Και ποιος δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανος; Μα η Ιστορία, αφού σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Μουζάλα, «υπάρχει στην Ειδομένη ένα χάος με ευθύνη της Ιστορίας»...

● Γι’ αυτό εξάλλου και η Ιστορία έστειλε τους πρόσφυγες εδώ για «να λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα», σύμφωνα με τον Νίκο Ξυδάκη...

● Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να ξαναβγεί ο ήλιος ώστε να αρχίσουν πάλι να λιάζονται, όπως πολύ εύστοχα έχει προβλέψει η Τασία Χριστοδουλοπούλου...

● (Σημείωση: Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω δηλώσεις είναι από ανθρώπους που ανήκουν στο Συντονιστικό Κυβερνητικό Όργανο για το Προσφυγικό.

● Γεγονός που φυσικά εξηγεί γιατί βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε.)


Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τσακώνονται μέσω Τwitter για το κλείσιμο των συνόρων. Λογικό.

● Η μεν Όλγα Γεροβασίλη κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνει αντιπολίτευση ενάντια στα εθνικά συμφέροντα. Ο δε Γιώργος Κουμουτσάκος ότι οι εταίροι άδειασαν τον πρωθυπουργό και δεν τήρησαν τα συμφωνημένα...

● Το αστείο: Στο κείμενο της Διάσκεψης Κορυφής δεν γίνεται λόγος για ανοιχτά ή κλειστά σύνορα!

● Το αποτέλεσμα: Οι followers-ψηφοφόροι είναι ευχαριστημένοι και από τις δύο πλευρές, γιατί ο «δικός» τους «τάπωσε» τον άλλον.

● Και το καλύτερο: Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι συμφωνήθηκε στην πραγματικότητα.


Πάντως η συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διδασκαλία ξένης γλώσσας από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, μοιάζει να έχει βάση.

● Πρώτον διότι αν τα παιδιά δεν ξέρουν αγγλικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να φύγουν στο εξωτερικό. Οπότε θα μείνουν αναγκαστικά στην Ελλάδα για να φορολογούνται προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να διορίζει μετακλητούς.

● Και δεύτερον διότι αν δεν ξέρουν αγγλικά δεν θα είναι σε θέση να κοροϊδεύουν τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα.


Αύξηση 0,1% στην απασχόληση σημείωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2015 η Ελλάδα. Τουλάχιστον κάπου πιάνουν τόπο οι διορισμοί μετακλητών...


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αφού σύμφωνα με τους γνωστούς «πατριδέμπορους» οι πρόσφυγες είναι στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένοι τζιχαντιστές που έρχονται με σκοπό να αλώσουν την Ελλάδα, γιατί με την πρώτη ευκαιρία κάνουν τα πάντα για να φύγουν;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Δηλαδή, σοβαρά τώρα, αυτοί που καλούν τον Νότη Σφακιανάκη στις εκπομπές τους ξέροντας ότι θα πει τις γνωστές γελοίες «χρυσαυγιτιές» του, θεωρούν ότι κάνει καλό στην εκπομπή τους;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για: 

«Κινηταθρέφτης»: Το κινητό ως καθρέφτης με τη χρήση της μπροστινής κάμερας προκειμένου να διορθωθεί μακιγιάζ, να τσεκαριστούν δόντια κ.ο.κ.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υποτιτλιστής του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision


Μέλος του συλλόγου...  για την επιβολή διά νόμου χαλαρότερων κόμπων στις σακούλες των delivery


Η Μετάφραση της εβδομάδας

image

Όλγα Γεροβασίλη

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας».

Μετάφραση

«Εμείς το κάνουμε καλύτερα γιατί έχουμε τον Καμμένο και το σινάφι του για να καλύψουμε τον ακροδεξιό λαϊκισμό, οπότε μπορούμε να παριστάνουμε τους ευαίσθητους με άνεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ