Ελλαδα

Πέθανε 17χρονη πρόσφυγας που είχε μεταφερθεί στο Ελληνικό

Κατέληξε στο Λαϊκό νοσοκομείο το κορίτσι από το Αφγανιστάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321320-641880.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης μια 17χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, έπειτα από πενθήμερη νοσηλεία στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ από τον καταυλισμό στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η προσφυγοπούλα είχε μεταφερθεί και πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, έπειτα από σύσταση του γιατρού του κέντρου φιλοξενίας που την εξέτασε όταν εκείνη αισθάνθηκε αδιαθεσία και είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Τότε, όμως, παρά τις συστάσεις των ιατρών του νοσοκομείου, οι γονείς της επέμεναν να την ξαναπάρουν στο Ελληνικό.

Η κατάσταση της υγείας της, όμως, επιδεινώθηκε, με την 17χρονη να λιποθυμά και να μεταφέρεται εκ νέου στο νοσοκομείο και στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την σώσουν.

Εντούτοις η κατάστασή της ήταν επιβαρημένη και το κορίτσι κατέληξε. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ιατρικό της ιστορικό ήταν βεβαρημένο.

Την ίδια ώρα, «κραυγή αγωνίας» για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τόσο των προσφύγων, όσο και των τοπικών πληθυσμών, εκπέμπουν οι δήμαρχοι των όμορων πόλεων με το πρώην διεθνές αεροδρόμιο Ελληνικού με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό ζήτημα υπουργούς.

Στην επιστολή, οι δήμαρχοι Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επικαλούνται έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο, όπως αναφέρουν, «θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες - πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες - πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους)».

Οι δήμαρχοι εκφράζουν την ελπίδα «να μην έρθει η στιγμή που για όλα αυτά θα αναζητηθούν οι αρμόδιοι για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών τους».

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε εικόνες και βίντεο από την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ