Ελλαδα

Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι αναμνηστικές

11 γνωστοί φωτορεπόρτερ ακολουθούν και καταγράφουν τη «Διαδρομή» των προσφύγων στην Τεχνόπολη

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127104-648083.jpg

Ήταν εκεί και κατέγραψαν τη διαδρομή τους. Την ώρα που η ζωή τους άλλαζε, τη στιγμή της μεγάλης αγωνίας, της ανασφάλειας, της απογοήτευσης και της ελπίδας. Η διαδρομή των προσφύγων και οι σταθμοί της περιπλάνησής τους θα παρουσιαστούν μέσα από τον φακό 11 φωτορεπόρτερ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

image

Φωτό: Μενέλαος Μυρίλλας

image

Φωτό: Γιάννης Λιάκος

Η ομαδική έκθεση «Η Διαδρομή» είναι το αποτέλεσμα της ματιάς των φωτορεπόρτερ που αποτύπωσαν τα γεγονότα τη στιγμή που συνέβησαν. Η Τεχνόπολη, σε διοργάνωση της Υπηρεσίας Ασύλου, θα φιλοξενήσει τα έργα τους από τις 4 έως τις 8 Μαΐου.

image

Φωτό: Νίκος Παλαιολόγος

Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν καταγράφουν διάφορα σημεία-σταθμούς των προσφύγων, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους. Το σκηνικό συνθέτουν τα νησιά του Αιγαίου, η Ειδομένη, ο Ελαιώνας, ο Πειραιάς, η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Ουγγαρία, αλλά και οι χώρες-αφετηρίες αυτής της διαδρομής όπως το Ιράκ, η Συρία και η Υποσαχάρια Αφρική.

image

Φωτό: Andrea Bonetti

image

Φωτό: Ορέστης Σεφέρογλου

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι Milos Bicanski, Andrea Bonetti, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιάννης Κολεσίδης, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Μπούρας, Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος, Άννα Παντελιά, Φώτης Πλέγας και Ορέστης Σεφέρογλου.

image

Φωτό: Λουίζα Γκουλιαμάκη

Η έκθεση αποτελεί τον προπομπό της ημερίδας με τίτλο «Το Μέλλον του Ασύλου στην Ευρώπη» που διοργανώνει η Υπηρεσία Ασύλου στις 9 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης.

image

Φωτό: Δημήτρης Μπούρας

image

Φωτό: Γιάννης Κολεσίδης

Διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν την πρακτική εφαρμογή της έννοιας της ασφαλούς τρίτης χώρας, καθώς και την πορεία προς τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος και μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου.

image

Φωτό: Άννα Παντελιά

image

Φωτό: Φώτης Πλέγας

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα εδώ.

Info: Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 4 έως 8 Μαΐου, 11.00-23.00


Κεντρική φωτογραφία: Milos Bicanski

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.