Πολιτικη & Οικονομια

Έτινγκερ: Να στείλει η FRONTEX στην Ελλάδα 5.000-8.000 συνοριοφύλακες

«Η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι υψίστης προτεραιότητας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320219-629444.jpg

Την αποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη του Αιγαίου, προτείνει ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Αγορά Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας ότι «η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι υψίστης προτεραιότητας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση βοήθεια», δηλώνει ο κ, Έτινγκερ στην Rheinische Post και ζητεί από την FRONTEX να εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό από τις άλλες χώρες-μέλη.

Ο Γερμανός Εεπίτροπος επιπλέον ζητεί περισσότερες ναυτικές μονάδες και ταχύπλοα και εκτιμά ότι είναι εφικτή η μείωση των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο με κοινή δάση των κρατών-μελών.

«Είτε μαζί με την Αυστρία είτε χωρίς αυτήν, στο τέλος προέχει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση», δηλώνει και τάσσεται υπέρ μιας νέας συνόδου κορυφής με την Τουρκία.

«Έχω μεγάλη κατανόηση για την ακύρωση της συμμετοχής του πρωθυπουργού μετά τις επιθέσεις. Χρειαζόμαστε ωστόσο ένα νέο ραντεβού σύντομα», κατέληξε ο κ. Έτινγκερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ypertameio
Το Υπερταμείο εξελίσσεται σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ανάπτυξη - Οι 4 πυλώνες μετασχηματισμού

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες

Η φρεγάτα «Κίμων» © ΥΠΕΘΑ/EUROKINISSI
Και πού να μάθουν ότι έχουμε μόνιμο στρατό στην Κύπρο

Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY