- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
Με 154 «ναι», 102 «όχι», 14 «παρών», ενώ 30 ήταν οι απόντες βουλευτές
Με 154 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Κατά» ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. «Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Απόντες ήταν 30 βουλευτές. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και σχολιάστηκε η απουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.
Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και παράβασης του κανονισμού της Βουλής με την έναρξη της διαδικασίας.
Συνεδρίαση «που αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να μπει επιτέλους μια τάξη στην ασυδοσία και ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών ΜΜΕ», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διαπλοκή και όσους τη στηρίζουν, περιγράφοντας το αλληλοτροφοδοτούμενο αυτό σχήμα ως υπόγειες διαδρομές ενός λαβύρινθου συμφερόντων μεταξύ οικονομικής, μιντιακής και πολιτικής εξουσίας, ώστε να διατηρείται ένα «χρεοκοπημένο και σαθρό πολιτικό σύστημα».
Καταλόγισε σε κόμματα ότι προσπαθούν και τώρα να κάνουν αυτό που έκαναν επί 27 χρόνια, όπως είπε, βάζοντας πλάτες για να καλύπτουν την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων ΜΜΕ. Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ότι έβαλαν επανειλημμένα προσκόμματα στη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός. Χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή τη μη συναίνεση των κομμάτων στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς όπως είπε αυτή δεν είναι προαιρετική, αλλά συνταγματική επιταγή.
Επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στα χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει τη χώρα «ευρωπαϊκή μπανανία».
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης, τόνισε ότι «εσείς είστε η διαπλοκή, πιο παλιοί και από το παλιό» και επιχείρησε να τοποθετήσει τον πρωθυπουργό απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, με αφορμή την πολιτική που εφαρμόζει. «Στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα ότι θέλει να καταστήσει τον Νίκο Παππά «απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης».
Να πάρει πίσω το «νομικό εξάμβλωμα» και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για να ρυθμίσουν μαζί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κάλεσε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά. «Κυβερνήστε ή αποχωρήστε, επιτέλους, έντιμα για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου πως επιχειρεί να στήσει «μια βολική για εσάς διαπλοκή».
Από το Ποτάμι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ευνοούν τα «παζάρια» με τους καναλάρχες. «Φτιάχνετε ένα δικό σας καθεστώς διαπλοκής», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι με τη σημερινή τεχνολογία, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να εκπέμψει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας. Ο κίνδυνος, όπως είπε, τόσο κατά την Ευρώπη όσο και κατά την ΕΣΗΕΑ, είναι η συγκέντρωση των καναλιών σε λίγα χέρια, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους εργαζομένους των τεσσάρων καναλιών που θα κλείσουν.
«Δε σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή, σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων. .. Το δίλημμα που σήμερα τίθεται είναι διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Με διαπλοκή πατάσσεται η διαπλοκή;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τους βουλευτές ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προέβλεψε ότι «τελικά δεν θα κλείσουν τα κανάλια, αλλά η ΕΡΤ». Απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Γιατί δεν κάνετε το απλούστατο; Ένα εκατομμύριο το χρόνο να πληρώνει για την άδεια το κάθε κανάλι, εάν πληρώνει τους εργαζομένους του, αν πληρώνει το αγγελιόσημο... Και αν δεν τα κάνει όλα αυτά, να κλείνει», ήταν η πρότασή του, ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.