Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση Τόσκα για τις μολότοφ στο ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του είχε ζητήσει η Φ. Γεννηματά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319308-628329.jpg

Με μια ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά για τις μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ελλιπή φύλαξη και η πρόεδρός του ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, διαφορετικά, όπως ανέφερε, υπεύθυνος για ό,τι συμβεί θα είναι ο πρωθυπουργός).

Σύμφωνα με το υπουργείο, για την εξωτερική φρούρηση του κτιρίου του ΠΑΣΟΚ έχουν διατεθεί πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ ακόμη 17 βρίσκονται στη διάθεση του κόμματος το οποίο είναι αρμόδιο για την κατανομή τους. «Παράλληλα, πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ). Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό».

Καταλήγοντας, πάντως, διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, «ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ