Πολιτικη & Οικονομια

Τους σκορπίσαμε

Οι Άγγελος Τσέκερης και Γιώργος Κυρίτσης περιγράφουν με κομμένη την ανάσα την νέα εποποιϊα στο παγωμένο Νταβός

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 288
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3187-8235.jpg

Σφοδρή επίθεση εναντίον των κερδοσκόπων εξαπέλυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός. Μη με ζορίζετε γιατί θα αρχίσω να πετάω τον κόσμο στους δρόμους, δήλωσε σε αυστηρό ύφος ο κ. Παπανδρέου, ενώ  απείλησε ότι αν συνεχιστούν οι κερδοσκοπικές πιέσεις είναι αποφασισμένος να κλείσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Πανικόβλητοι οι εκπρόσωποι των αγορών έσπευσαν στην καφετέρια, όπου παρέμειναν κοιτάζοντας απλανώς το αλπικό τοπίο από την τζαμαρία.

Ενδεικτική της πίεσης που υφίσταται η χώρα μας ήταν η συνέντευξη Παπανδρέου στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μόνο η καλή φυσική κατάσταση του πρωθυπουργού απέτρεψε την επιβολή πρόσθετων έκτακτων μέτρων, καθώς κατόρθωσε να φτάσει πρώτος στην ταράτσα και να κλειδώσει την πόρτα πίσω του. Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς  θεωρούνται η πιο έγκυρη οικονομική εφημερίδα, καθώς προέβλεψαν την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς τουλάχιστον δύο εβδομάδες αφού ανακοινώθηκε, ενώ στο παρελθόν έχουν δημοσιεύσει και ατράνταχτα στοιχεία για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ.

Επεισόδιο σημειώθηκε επίσης και όταν στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επιτέθηκαν με χιονόμπαλες στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα το επιτόκιο δανεισμού της χώρας να εκτιναχθεί στις 6,5 μονάδες. Αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των αγορών, όταν έπεσε η μπουκίτσα του μέσα στο φοντί. Ωστόσο, θετικά λειτούργησε η δήλωση στήριξης της ελληνικής οικονομίας που έκανε ο κ. Αλμούνια στο τελεφερίκ του χιονοδρομικού κέντρου, τρίβοντας τα χέρια και βγάζοντας υδρατμούς από το στόμα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ