Πολιτικη & Οικονομια

Βόμβα Μουζάλα: Μας ζήτησαν να κάνουμε στην Αθήνα στρατόπεδο για 400.000 μετανάστες

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη φοβάται. Ανησυχώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318247-626722.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Για το τι συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μίλησε το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αποκάλυψή του πως ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών έθεσε θέμα δημιουργίας στρατοπέδου φιλοξενίας 400.000 μεταναστών εντός της Αθήνας. . «Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Μουζάλας. Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν και απόρησε με τον εγχώριο και ξένο Τύπο για το γεγονός ότι αναπαράγει μια τέτοια είδηση. Μόνο ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών έθεσε ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν κατά τη σύνοδο στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα. O Έλληνας υπουργός είπε πως ο Βέλγος ομόλογος του είπε στη Σύνοδο ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν και πρότεινε «να κάνουμε push back στη θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο».

Ωστόσο, «η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά στο προσφυγικό».

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γιάννης Μουζάλας τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ