Πολιτικη & Οικονομια

Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316898-625003.jpg
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Σε καλό δρόμο είναι η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον γάλλο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Αθήνα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής.

Πιο αναλυτικά, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Μοσκοβισί να συμβάλει θετικά η Κομισιόν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μοσκοβισί κατέγραψε την πρόοδο στην Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως στα πλαίσια του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».

Επιπλέον, η Κομισιόν διαμέσου του επιτρόπου της επισήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, το ζήτημα της ακαμψίας των τιμών στις ελληνικές ολιγοπωλιακές αγορές σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα ο έλληνας ευρωβουλευτής ρωτούσε την Κομισιόν για το «πώς κρίνει την, εκ των πραγμάτων, πλήρη αποτυχία της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης των δύο Προγραμμάτων Προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα», ενώ παράλληλα ζητούσε πληροφορίες για το αν η Κομισιόν «θα συμβάλει θετικά στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού, και όχι στην αποδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ