Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις για το διορισμό του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316818-624907.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει ο διορισμός του συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων.

Με δηκτική ανακοίνωση, το Ποτάμι «συγχαίρει» τη βουλευτή του Σύριζα κυρία Χαρά Καφαντάρη «για τον διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων. Παραλλήλως, συγχαίρει τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή αξιοκρατική επιλογή του».

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «σκάνδαλο» και ισχυρίζεται ότι ο οργανισμός αυτός είναι «φάντασμα», καθώς συμμετέχει στην κατασκευή του ρωσοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου που όμως έχει «παγώσει» μετά από τη διαμάχη Τουρκίας-Ρωσίας. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια άλωσης του κράτους από τους κολλητούς». 

«Διορίστηκε πάλι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ… Αυτό γίνεται συνέχεια, πρόκειται για προσπάθεια άλωσης του κράτους από κολλητούς και φίλους. Εγώ δεν πρόκειται να συναινέσω σε αυτά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Έχουμε και εμείς τις αμαρτίες μας αλλά τις αναγνωρίζουμε, και θα κάνουμε νέα αυτοκριτική, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται δήθεν το νέο και αναπαράγει όλες τις παθογένειες…».  

Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε χαρακτηριστικά πως όταν πρώτου βαθμού συγγενής αιρετού είναι ο καλύτερος για μια θέση που προκηρύσσεται δημόσια από την κυβέρνηση, ας επιλέγουμε τον δεύτερο καλύτερο.

Το ζήτημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε: «Σε αυτό το κομμάτι, το συγγενικό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είναι λίγο θέμα!»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ