- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των εισφορών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους τεσσάρων εργοδοτικών φορέων για το Ασφαλιστικό με μια πρώτη συμφωνία υπέρ μιας μικρής και προσωρινής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Η κοινή ανακοίνωση των προέδρων των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ,ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκε η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι εργοδοτικοί φορείς «δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», επισημαίνεται στην κοινή δήλωση και οι φορείς βάζουν παράλληλα το πλαίσιο: συνεργασία για να υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κίνητρα για επενδύσεις. Αναλυτικά: «Οι Πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) είχαν μια εκτενή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και των Κοινωνικών Εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες:
1) Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο.
2) Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
3) Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι Κοινωνικοί Εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».
Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για συμφωνία επί μίας λελογισμένης αύξησης των εργοδοτικών εισφορών. «Αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι «στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει "το μη χείρον βέλτιστον"». «Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.