- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των εισφορών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους τεσσάρων εργοδοτικών φορέων για το Ασφαλιστικό με μια πρώτη συμφωνία υπέρ μιας μικρής και προσωρινής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Η κοινή ανακοίνωση των προέδρων των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ,ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκε η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι εργοδοτικοί φορείς «δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», επισημαίνεται στην κοινή δήλωση και οι φορείς βάζουν παράλληλα το πλαίσιο: συνεργασία για να υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κίνητρα για επενδύσεις. Αναλυτικά: «Οι Πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) είχαν μια εκτενή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και των Κοινωνικών Εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες:
1) Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο.
2) Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
3) Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι Κοινωνικοί Εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».
Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για συμφωνία επί μίας λελογισμένης αύξησης των εργοδοτικών εισφορών. «Αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι «στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει "το μη χείρον βέλτιστον"». «Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.